Кадър БНТ, архивПоследните дни като президент на САЩ ще са

...
Кадър БНТ, архивПоследните дни като президент на САЩ ще са
Коментари Харесай

Конгресмени искат ФБР да разследва Тръмп

Кадър Българска национална телевизия, списък

Последните дни като президент на Съединени американски щати ще са много тежки за Доналд Тръмп. Напрежението към него нараства, а през днешния ден той получи следващ удар.

Двама конгресмени демократи от Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати приканиха ФБР да стартира следствие против Тръмп за хипотетичен напън, извършен от него върху държавни чиновници, с цел да бъдат изменени по места резултатите от президентските избори през ноември, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

През уикенда в медийното пространство изтече диалог, в който, както се твърди, Тръмп моли почитан представител на изборните управляващи в щата Джорджия да промени резултатите от изборите, като откри 11 780 гласа в негова изгода.

Записът бе оповестен първо от в. " Вашингтон пост ".

В писмо, адресирано до шефа на ФБР Кристофър Рей, конгресмените Тед Лиу (от Калифорния) и Катлийн Райс (от Ню Йорк) акцентират, че диалогът е доказателство за опитите на президента да фалшифицира изборите.

Два месеца след президентския избор Тръмп към момента отхвърля да се признае за надвит от демократа Джо Байдън, отбелязва ДПА.

Очаква се в сряда Конгресът да се събере и да утвърди изборната победа на Байдън преди встъпването му в служба като президент на Съединени американски щати на 20 януари.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР