Кадър: БНТ, архивМинистърът на финансите обяви важна новина за шефа

...
Кадър: БНТ, архивМинистърът на финансите обяви важна новина за шефа
Коментари Харесай

Асен Василев: При ревизията на Гранекс Трейдър Румен Спецов не е бил управител или собственик на фирмата

Кадър: Българска национална телевизия, списък

Министърът на финансите разгласи значима вест за шефа на Национална агенция за приходите.

Задълженията и проверката на компанията " Гранекс Трейдър " включват интервал, в който назначеният от служебното държавно управление началник на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов не е бил нито неин притежател, нито неин шеф - това уточни от парламентарната естрада министърът на финансите Асен Василев в отговор на въпрос на Георги Кадиев (БСП) за данъчните отговорности на компанията.

Министърът обаче не можа да уточни по кое време е бил публикуван ревизионният отчет (документ, който предхожда ревизионния акт) и било ли е това по времето, когато компанията е била на Спецов. " Румен Спецов видял ли е този отчет и продал ли е дяловете си в " Гранекс Трейдър " преди самата проверка ", попита Кадиев.

Ревизията стартира през 2015 година, т.е. два месеца откакто купува компанията, Спецов влиза в проверка, а я продава през април 2016 година, уточни Василев. На 17 юни 2016 година е подаден ревизионният акт. Той не можа да каже по кое време е даден ревизионният отчет и на кого, само че повтори, че е неуместно някой да се опасява от проверка на интервали, в които не е бил шеф.

Асен Василев акцентира, че е сезирана прокуратурата, с цел да направи и тя инспекция.

Преди два месеца той сподели, че ще освободи Спецов от поста, в случай че инспекция откри, че е продал компанията си през 2016 година, знаейки, че против нея тече данъчна проверка и че ще нанесе вреда на бюджета. Бившата компания на Румен Спецов - " Гранекс Трейдър ", натрупва големи отговорности към бюджета малко откакто той я продава на малоимотно лице с престъпни прояви през април 2016 година Дължимата сума е 1.1 млн. лева и към този момент към 5 години тя не е платена. Ако не бъде платена в продължение на още 10 години, тя ще бъде отписана като несъбираема, написа

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР