Кадър БНТ, архивИзвестен наш професор коментира каква е ползата от

...
Кадър БНТ, архивИзвестен наш професор коментира каква е ползата от
Коментари Харесай

Проф. Гетов: Ваксинираните трябва да продължат да спазват мерките

Кадър Българска национална телевизия, списък

Известен наш професор разяснява каква е изгодата от имунизациите и какво би трябвало да съблюдават тези, които към този момент са се имунизирали.  Най-голямото предимство на имунизациите е, че те водят до по-леко изкарване на болестта, в случай че се разболеем и съвсем нулева нужда от хоспитализация. Пример за това е Израел. Ваксината обаче не пази на 100 %. Няма нещо, което може да ви подсигурява, че няма да се разболеете в никакъв случай. Затова дори имунизираните би трябвало да продължат да съблюдават ограниченията, тъй като вирусът продължава да се популяризира.

Това съобщи представителят на България в Европейската организация по медикаментите проф. Илко Гетов.

„ ЕМА заключи, че е налице евентуална връзка сред имунизацията на AstraZeneca и появяването на тромбози. Поради което тази седмица е утвърдена смяна в продуктовата информация на имунизацията. Тя ще бъде налична на езиците на страните членки в сряда ", изясни в студиото на " Неделята на Нова " експертът.

По думите му генералната доктрина е, че механизмът на вируса и провалите от него по някакъв метод се екстраполират върху механизма на деяние на самата ваксина. „ Самите признаци, които се появяват след имунизация – глабоволие, нараснала температура и тн., са присъщи и за инфектираните с COVID-19 ", разясни проф. Гетов.

По думите му хората, които са си сложили първа доза от векторна ваксина и не са получили странични резултати, трябва да си слагат и втора. " Рискът да се появи проблем по-късно е съвсем нулев ", увери професорът, написа Novini.bg.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР