Кадър БНТ, архивЕлитен наш професор направи поредния си експертен коментар

...
Кадър БНТ, архивЕлитен наш професор направи поредния си експертен коментар
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Ваксините ни пазят от новите варианти на коронавируса

Кадър Българска национална телевизия, списък

Елитен наш професор направи следващия си експертен коментар на имунизациите срещу ковид.  " Ваксините ни пазят от новите разновидности на ковид ". Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването, цитирайки проф. Мира Кожухарова, консултант на министъра на опазването на здравето. По думите й няма лекарствен препарат, няма ваксина, която да подсигурява 100 % успеваемост, само че всички тези медицински средства са високо ефикасни и безвредни. Те ни дават късмет да не се разболеем или, в случай че това се случи, болестта да протече по-леко, е допълнила проф. Кожухарова. Поредна вълна на пандемията от COVID-19 ще има. Въпросът е какъв брой огромна ще бъде тя и това зависи от нас, е споделила още тя.

Страната ни продължава да бъде на последно място в Европейски Съюз по имунизация, което е доста тревожно, е коментирала проф. Кожухарова. По думите на експерта " морално обвързване на работещите с възрастни хора, с хора с тежки хронични болести, като медицинския и обществен личен състав, е в случай че не са боледували досега, да се имунизират против COVID-19. По този метод те понижават в доста огромна степен заплахата от болест както за себе си, по този начин и за хората, с които работят ", е показала още проф. Кожухарова.

В момента страната ни е в извънредно добра епидемиологична конюнктура. Вирусът се популяризира доста едва, което от огромна част от хората се възприема като една пауза, по време на която можем да си починем от ковид и от имунизацията.

По думите й това дава опция тъкмо в този момент хората да се имунизират. Ако се събере броят на преболедувалите и на имунизираните, ще стане видно, че едвам половината население в България има имунитет против ковид. Според проф. Кожухарова дали ще бъде " Делта " разновидността или някой различен - това не е от изключително значение при невисок групов имунитет. Опасността изрично не е отминала, е споделила още тя, пише .

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР