Кадър България Он ЕърНаш лекар, който работи в Германия, разкри

...
Кадър България Он ЕърНаш лекар, който работи в Германия, разкри
Коментари Харесай

Д-р Стоян Монев: Много германци са гневни заради бавния темп на ваксинация в страната

Кадър " България Он Еър "

Наш доктор, който работи в Германия, разкри по какъв начин се развива там имунизацията срещу ковид. Много германци са гневни поради бавния ритъм на имунизация в страната. Случаите нарастват тъкмо, когато някои ограничавания бяха разхлабени. Фирми се оплакват от закъснения в изплащането на помощи, а скандал с доставка на защитни маски опетни репутацията на ръководещите. На този декор - поддръжката за канцлера Ангела Меркел спада трагично.

" Тя е преди всичко по доверие в Германия. Но в действителност то спадна от 80% на две трети, тъй като хората не са удовлетворени от това, че Германия като производител на ваксини, едвам в края на юни ще има ваксини за личното ѝ население, когато Щатите, Израел към този момент ще са ваксинирали популацията си ", разяснява доктор Стоян Монев.

Д-р Монев, който е анестезиолог в болница, споделя, че единствено 8 на 100 от популацията на Германия е имунизирано, и то единствено с една доза. Страната е поръчала 64 милиона ваксини на Pfizer, 56 милиона на AstraZeneca. А проблемите са доста.

" Ваксината би трябвало да се достави, да се изпълни в дребни флакончета. Оказва се, че в Европейски Съюз няма задоволително дребни флакончета ", сподели анестезиологът. И уточни, че на година от 100 000 души има от 50 до 70 белодробни тромбоемболии.

" За това време, в което няма имунизация, в случай че се заразят 100 000 души, в Германия 1500 ще починат. А здравните управляващи още изследват връзката сред тромбози и английската ваксина ", изясни доктор Монев пред Bulgaria ON AIR.

" Имаме 6 случая при дами на възраст сред 20 и 50 години с мозъчна венозна тромбоза, 2 от които са имали съдбовен край. Имаме и случай на мозъчен кръвоизлив при един мъж. Броят на тези случаи при е над естествената граница за популацията ", разяснява президентът на института " Паул Ерлих " Клаус Чичутек.

Очаква се да се вкара строга карантина, там където има 100 инфектирани на 100 000 души. Лекарят споделя, че и в Германия, както и в България, рецесията се разраства.

" Управлението на рецесията в България все още сякаш има общо с идните избори. Да не се лишават правата на хората пред това да подадат гласа си ", посочи анестезиологът, пише .
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР