Кадър България Он ЕърДоц. Ангел Кунчев обяви добра новина за

...
Кадър България Он ЕърДоц. Ангел Кунчев обяви добра новина за
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Най-ниска в ЕС е заболеваемостта в Гърция, България и Финландия

Кадър " България Он Еър "

Доц. Ангел Кунчев разгласи добра вест за България.  Няма огромна разлика в мястото на страна в Европейски Съюз по заболеваемост. Водещи са Испания и Португалия. Най-ниска е заболеваемостта в Гърция, България и Финландия. Това заяви основният държавен здравен контрольор доц. Ангел Кунчев на обичайния брифинг на НОЩ.

Той сподели, че заболеваемостта е в диапазона от 90 до 140 на 100 000, което отрежда 26-то място на страната ни в Европа и 6-то на Балканите. По смъртност сме на 15-то място в Европейски Съюз.

Доц. Кунчев посочи, че има смяна на обстановката и огромни разлики вътре в страната: „ Имаме 12 области в алената зона. Само четири области са в жълтата. Разликата в заболеваемостта е към 11 пъти като съответствие спрямо най-критичния и най-благоприятния регион. “

Главният държавен здравен контрольор осведоми: „ Има лек растеж с муден ритъм. Той е налице както при заболеваемостта, по този начин и при смъртността. “

Относно тестването на възпитаници той сподели, че това е непринуден акт: “Този вид скрийнинг важи единствено за учебните заведения. Няма желание за осъществяване на такова проучване в ясли и детски градини “. Целта е да се засече вирусът в ранна фаза и децата да бъдат изведени от колектива, написа Novini.bg.

Кунчев разясни, че тестването ще се прави от външен екип или от здравното лице в учебното заведение. Той увери, че няма здравен риск от антигенните проби. Според него няма смисъл да се вършат антителни проби, тъй като те единствено ще покажат кой в миналото се е срещал с вируса.



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР