Кадър: България Он ЕърБългарски експерти разкриха какво може да причини

...
Кадър: България Он ЕърБългарски експерти разкриха какво може да причини
Коментари Харесай

Математик: Делта вариантът е доста по-тежък от предишните

Кадър: " България Он Еър "

Български специалисти разкриха какво може да аргументи новият вид на ковид. 

Според математикът Лъчезар Томов ако не се съблюдават Ковид ограниченията и в случай че не се ускори темпът на имунизация, може да чакаме вълна, сходна на тази от предходната есен. 

Най-вероятният сюжет е тежка Ковид вълна като предходната есен, предвижда математикът Лъчезар Томов.

" Очакванията са, тъй като имаме доста малко имунизирани, макар огромният брой преболедували, да имаме вълна, сходна на предходната есен, постигане на 100 хиляди души. Ако има 60 хиляди случая, чакам да има нужда между 10-11 хиляди кревати, в случай че има 100 000 случая, ще са нужни сред 15 000 и 19 000, зависи какъв брой са имунизираните възрастни, тъй като тези хора над 60 години, вземат 2/3 от леглата ", безапелационен е математикът. 

Важна роля за това играе и Делта разновидността, който е по-заразен. " Уханският вид заразяваше 2-2,5, Алфа заразяваше 4, а този вид заразява сред 5 и 10, евентуално 8. Делта е много по-тежък от предходните. Рискът от хоспитализации скача два пъти, при дребните деца 4 пъти ", добави още Томов пред " България Он Еър ".

В международен мащаб четвъртата вълна е много по-слаба от предходните и това се дължи на огромния % имунизирано население, разяснява проф. Пенка Петрова. Нашата страна обаче не е направила задоволително за справяне с следващата Ковид вълна.

" В България желаеме без да вършим нищо като общество, внезапно да освободим ограниченията и да живеем умерено. Това може да се случи обаче в страни като Дания, където ограниченията се разхлабват, защото популацията е имунизирано. Това е единственото противопоставяне. В момента от инфектираните българи с Ковид-19 - 93,8 % от тях са неимунизирани ", посочи проф. Пенка Петрова, директор на института по микробиология към Българска академия на науките.

Според нея за хората от рискови специалности имунизацията би трябвало е наложителна. Същото мнение споделя и математикът.

Поставянето на трета доза ваксина против ковид укрепва имунния отговор, както и при други ваксини, при които има реимунизация. Но към този момент тя е единствено целесъобразна.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР