Кадър България Он Еър, архивВиден наш професор направи експертен коментар

...
Кадър България Он Еър, архивВиден наш професор направи експертен коментар
Коментари Харесай

Проф. Гигов: Около 700 000 са получили втора игла, но още много има до постигане на колективен имунитет

Кадър " България Он Еър ", списък

Виден наш професор направи експертен коментар на обстановката с ковид в България.  " Около 700 000 са получили втора игла, само че още доста може да се желае до реализиране на групов имунитет ", това съобщи в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз проф. Красимир Гигов, ръководител на Националния имунизационен щаб.

Той добави, че се разрастват опциите за имунизиране, само че понижават искащите да се имунизират.

Специалистът предизвести, че срокът на валидност на имунизациите ще стартира да изтича и заради тази причина се договарят благоприятни условия за дарения на близки страни - районен съд Македония, Черна гора.

Проф. Гигов акцентира, че в други страни хората чакат за ваксини, като даже нямат избор, а ние имаме избор и не желаем да се имунизираме.

" Ваксинирането на деца е продължение на имунизационната акция. Децата популяризират по-лесно вируса. Нашето мнение също е, че е редно да се стартира имунизацията на деца над 12 години ", съобщи той и добави, че имунизацията не би трябвало да всеобща е да се подхожда самостоятелно, като се следи за спомагателните болести.

За него оптимално бързо имунизацията би трябвало да стартира, до няколко дни, като съобщи, че е нужно да има единодушие от родител.

" Гаранция за сигурност на имунизацията идва от производители, педиатри и медици, тъй че да се съблюдава правилото да не се вреди, отклонения се случват, само че те са малко, а също така процесът ще се следи ", заключи проф. Красимир Гигов, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР