Кадър Б.Борисов, ФБ и БулфотоМоже ли ГЕРБ да оцелее без

...
Кадър Б.Борисов, ФБ и БулфотоМоже ли ГЕРБ да оцелее без
Коментари Харесай

ГЕРБ готви правителство без Борисов, а той ще се занимава с партийна дейност

Кадър Б.Борисов, ФБ и Булфото

Може ли ГЕРБ да оцелее без Борисов да е министър председател?

Това евентуално е главният въпрос в партията. 

" Един министър, както и хората, които са политици, би трябвало постоянно да бъдат подготвени да сменят своята позиция. Това е демократичният принцип ", по този начин разяснява своето избиране като депутат в 45-ото Народно заседание настоящият министър на външните работи Екатерина Захариева в изявление за Радио Пловдив. 

" Между нас и втората политическа мощ, партията на господин Слави Трифонов, има 8,5% разлика. В същото време в ГЕРБ имаме по-малко народни представители и по-малко гласове от предходни избори, само че резултатът въпреки всичко е неоспорим. Трябва да се регистрира обаче, че разликата сред нас и втората политическата мощ беше доста по-малка през 2017 година ", разяснява изборния резултат бъдещият народен представител. 

" На тези избори ГЕРБ завоюва в 24 от 31 региона и в 169 общини ", акцентира Захариева. 

Според Захариева резултатът се дължи основно на последните четири години в ръководството, които " донесоха много негативи ". " Ние управляваме от 2009 година, управляваме три рецесии, като в последната година е една от най-тежките. Ние си вършим разбори, отчитаме позитивните и отрицателните трендове ". 

Целите на бъдещето държавно управление Екатерина Захариева оформи с правилото, че " държавното управление не е държавно управление единствено на част от българските жители. Ние имаме отговорност освен към нашите гласоподаватели, тези 840 хиляди души, а имаме отговорност и към останалите български жители, тъй като като най-голяма политическа мощ ние би трябвало да предложим кабинет и да създадем устойчиво ръководство, защото рецесиите не са си отишли ". 

Вицепремиерът в държавното управление, излъчено от 44-ото Народно заседание, разяснява, че тя самата не е алтернатива за министър-председател и че такива диалози с нея не са водени. 

" Опциите са на масата, обсъждали сме ги. Премиерът още през лятото сподели, че би се занимавал с партийната активност, като разновидности и без него, като министър-председател, се разискват ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР