Кадър Атанас Скатов и Боян Петров ФБМоля да не бъда

...
Кадър Атанас Скатов и Боян Петров ФБМоля да не бъда
Коментари Харесай

Жената до Боян Петров за изчезването на Атанас Скатов: Дадох съвет. Смятам, че не е моя работа

Кадър Атанас Скатов и Боян Петров ФБ

" Моля да не бъда безпокоена за публикации. Смятам, че не е моя работа! Свържете се с околните! Дадох съвет, уповавам се да помогне не да става жълта вест! ", заяви дамата до Боян Петров Радослава Ненова преди минути във Facebook.

Коментарът й очевидно е във връзка изгубването на алпиниста Атанас Скатов, който е паднал от огромна височина в опит да изкачи К2. Тя е била търсена от публицисти за коментар.

" Важно е да намерят Атанас Скатов преди рухването на нощта. През нощта става ужасно студено – добави Радослава Ненова. - Ако е на завет, може да издържи дълго време. Тогава минусовите температури не се усещат толкоз доста без вятър. Може при рухването да се е изтъркалял в някаква цепка. “, съобщи пред " “  Ненова.



Министерството на външните ревизира известията в медиите за изгубването на алпиниста Атанас Скатов след рухване при слизане към базовия лагер на връх K2 в Пакистан и е в непрекъсната подготвеност да окаже нужното цялостно подпомагане.

Ситуационният център на министерството е в контакт с посолствата ни в Пакистан и Китай, както и с почетния ни консул в Пакистан Фесайл Салим Рахман. В посолството ни в Пекин е основан и към този момент работи спешен център по случая, оповестиха от МВнР. 

Падането е към 7200 метра при връщане към базовия лагер. Скатов опита да изкачи втория по височина връх на планетата К2, само че поради неприятното време се е върнал в лагер 3, а оттова е траял към базовия лагер, когато се е случил индицентът.

Преди минути се разбра, че профилиран хеликоптер ще се включи в издирването на българския планинар.

От непалската фирма-организатор на експедицията оповестиха за БНР, че Скатов е паднал на място, където не може да бъде изпратен избавителен екип и по тази причина натам ще лети хеликоптер.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР