Кадър Armed ForcesБойни самолети от тази нощ летят в небето

...
Кадър Armed ForcesБойни самолети от тази нощ летят в небето
Коментари Харесай

Цяла нощ бойни самолети летят над Пловдив

Кадър Armed Forces

Бойни самолети от тази нощ летят в небето над Пловдив.

" В интервала от към 30 минути над кв. Кършияка минаха към 10 самолета и не престават да минават. Почти съм сигурен, че не са пътнически ", написа четец на " Марица " в 3:30 ч. тази заран, когато огромна част от пловдивчани бяха събудени от страховития екот, написа Марица.

Ниско прелитащата военна техника продължи да трещи от 3,30 до 4,30 часа. 

Ето формалната причина за шума, обявена от министерството на защитата:

" SWIFT RESPONSE “ - Въздушно-десантното обучение ще се организира в интервала 01.05. - 14.05.2021 година на летище с отпаднала нужда " Чешнегирово ", база за предно разполагане (БПР) " Безмер " и УП " Ново село ".

В него поредно ще бъдат извършени стратегически въздушен десант за преодоляване на летище " Чешнегирово ", а по-късно и тактически въздушни десанти за следващо преодоляване на нов регион (УП " Ново село " ) с присъединяване на формирования от Съединени американски щати, Италия и Република България.

Българската страна обезпечава провеждането на учението, както и противостоящи сили (OPFOR) в него. В учението ще вземат присъединяване над 2200 задгранични военнослужещи от Съединени американски щати и Италия и до 100 военнослужещи от българска страна. По време на осъществяване на дилемите ще вземат участие над 30 (тридесет) единици авиационни средства (самолети и вертолети).

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР