Кадър: 7/8 ТВПроф. Михаил Мирчев критикува поведението на някои представители

...
Кадър: 7/8 ТВПроф. Михаил Мирчев критикува поведението на някои представители
Коментари Харесай

Проф. Мирчев за езика на политиците на консултациите при Радев: Как е възможно да се падне на такова махленско и кръчмарско ниво?

Кадър: 7/8 ТВ

Проф. Михаил Мирчев подлага на критика държанието на някои представители на политически партии по време на консултациите при президента Румен Радев. Социологът разяснява тематиката в предаването " Крум Савов Live " по " 7/8 ТВ ".

" Можеш да си мислиш каквото искаш за президента - като фигура, като мъж, като авиатор, само че избрани думи са безусловно неразрешени в общественото пространство. Особено в случай че ти си човек институция, примерно началник на някаква партия, партийка, партийченце в Народното събрание. Какъв пример дават политиците? Половината от тях, даже 2/3 от властващите, боравят с брутална словосъчетание. Вижте, ние българите сме високо одухотворена и културна нация. Как е допустимо да се падне на такова махленско и кръчмарско ниво? Това би трябвало да бъде изчистено. И нека идващите избори създадат някаква по-осезаема стъпка. Аз не чакам на 4 април някакви чудеса да се случат, само че просто да забележим стъпка на изплъзване от това тресавище. Това е културно тресавище на първо място, и по-късно е политическо тресавище ", сподели Мирчев. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР