Кадър: 7/8 ТВКоалиции с партии от статуквото няма да има.

...
Кадър: 7/8 ТВКоалиции с партии от статуквото няма да има.
Коментари Харесай

Слави няма да се коалира с ГЕРБ, ДПС, БСП, НФСБ, Воля, ВМРО и Цветанов

Кадър: 7/8 ТВ

Коалиции с партии от статуквото няма да има. Това включва  ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, НФСБ, " Воля ", Вътрешна македонска революционна организация, както и " Републиканци за България “, защото „ Цветан Цветанов е ГЕРБ ". Възможни диалози можело да се водят само с " Демократична България ".

Това съобщи Тошко Йорданов, зам.-председател на партия „ ИТН “ (ИТН), сценарист и водещ в телевизия 7/8 в предаването „ По острието с Калоян Константинов “, оповестява.

„ Не можеш да бъдеш коалиция с някого, който го смяташ за нездравословен за страната. Не можеш да правиш коалиция с мафията. Любопитно ми е дали бихте задали този въпрос на „ Да, България “, тъй като те бяха министри във втория кабинет на Борисов. Не в първия, когато пристигна на вълната на вярата. Тогава беше ясно към този момент по какъв начин се крадат пари и какви са финансовите кръгове. Тогава Христо Иванов стана министър и беше във властта с него. Как си представяте честен жител, който декларира, че тази политическа партия е нездравословна, а водачът й на практика е за пандиза – и да влезеш в коалиция с него. Това е такова храчене на сурата, че просто е неуместно ", изясни водещият.

И продължи:

" Всички са се вторачили в Слави. Едните, тъй като ги е боязън, че ще ги измете, като пристигна. Другите, тъй като се считат за по-умни и от кое място накъде хората харесват това, което той прави. Само ние не сме били във властта с ГЕРБ. И Мая Манолова е била като част от Българска социалистическа партия и дружно с Движение за права и свободи. „ Демократична България “* е била с ГЕРБ. Те излъгаха, че няма да се коалират с Борисов, и го направиха 24 часа по-късно. Ако ние го създадем това – разпънете ни на кръст. “

Въпреки това наподобява, че „ общо поле за диалог " с „ Демократична България “ би имало и евентуално двете обединения ще се срещнат за политически диалози в бъдеще.

Приятел с Бойко, само че преди да се изложи

„ Различията сред Слави и него, сред нас и Борисов започнаха, когато той стана кмет. Преди това той и Слави имаха близки другарски връзки. Борисов беше приветлив на всички. Малко хора не го харесваха, до момента в който беше секретар на Министерство на вътрешните работи в държавното управление на Сакскобургготски. Беше приветлив, тъй като беше друг от цялата политическа сган. В момента, в който влезе във властта, сподели що за човек е. Почнаха едни обещания, едни заигравки с бюджета, градеж на метрото от приятеля на щерка му, на който той твърдеше, че му е блъснал пестник по-късно. “

Така Йорданов разяснява изказванията на премиера от 2010 година, когато пред „ Канал 3 “ Борисов съобщи, че Трифонов е поискал 50% от ГЕРБ и въздействие да назначава министри.

„ Антагонизмът стартира преди този момент. Борисов тогава сподели, че всичко е станало, тъй като Слави е желал да строи в градинка до Японския хотел. И го разправяше година и половина, до момента в който Слави не заплаши от ефира на БТВ, че в случай че още един път го каже това – ще го съди, с цел да се потвърди има ли градинка, или не. Тогава настъпи разделянето и се стигна до лъжата на Борисов при Сашо Диков. След това не е приказвал за градинки, тъй като елементарно може да се потвърди. Но за проценти и стремежи може да разправя всичко, няма по какъв начин да се потвърди. Борисов излъга и за градинката, и за 50 на 50, което звучи малоумно “, добави той. 

Приятелства с мафиоти

Йорданов разяснява и околните връзки на водача на партията си през годините с хора от подземните кръгове като Илия Павлов, Георги Илиев и други:

„ Слави в тези години беше на първо място реализатор. Занимаваше се с шоубизнес. Няма човек от шоубизнеса от тези години, който да не познава изброените персони. Те се срещаха, ходеха по участия и всички създатели ги познаваха. Както в този момент познават актуалните политици. Тънката разлика е, че Слави в никакъв случай не е имал бизнес с тях. Нещо, което сегашният министър председател е имал.

Той е бил в директни бизнес връзки със СИК, бил е част от структурата им. Нещата при Слави са на равнище двама души се познават и им е било прелестно да пият кафе дружно. Няма бизнес тук, няма обязаност. За разлика от множеството политически водачи, които са имали директни финансови контакти с изброените персони. “

Откъде идват парите на партията и малкия екран

В тази връзка той изрично отхвърли слуховете, че „ ИТН “ се финансира по някакъв метод от Делян Пеевски или Васил Божков и хора, близки до тях.

„ Боже, страшна тъпота е това. Не е правилно. Със същия резултат може да ме питате дали получаваме пари от Георги Гергов, Цветан Цветанов, Вальо Златев, Цветан Василев “, отвърна той. Йорданов изясни, че парите за телевизия 7/8 в началото са пристигнали от Слави Трифонов, който „ продаде каквото можа “, след това от реклами, а към този момент и абонаменти.

Телевизията среща компликации, защото в страната има монопол на медийните реклами от най-големите малките екрани, както и напън от страна на страната. Ако си компания и рекламираш не където би трябвало – идват от Национална агенция за приходите и останалите държавни сдружения и стартират тормоз.

„ Тоя мач към този момент сме го играли по време на „ Хъшове “ – запечатваха комерсиалните хранилища на хора, които популяризираха при нас. Тогава се бъзикахме и пускахме промо: „ Дайте ни пари, с цел да не ви популяризираме. “ Тоест финансирайте ни предаването, другояче ще ви пуснем реклама и ще пристигна страната да ви скапе бизнеса “, спомня си сценаристът.

Вреден ли е директният избор на основен прокурор

Трифонов и хората му ще работят с нови обединения, които поддържат задачите на Има Такъв Народ: мажоритарен избор в 2 тура, понижаване на дотацията, наложително гласоподаване и електронно гласоподаване. „ Няма да мръднем от тези 4 неща. “

Сред настояванията им са и директно избиране от народа на омбудсман, основен прокурор и полицейски началници. На въпроса от кое място ще идват парите за акциите на тези лица и дали това няма да породи риск от финансирането им от партии и олигарси, Йорданов отвърна:

„ Как ще бъде изработен механизмът опира до експертиза и в допълнение прецизиране. Важният въпрос е: добре ли е да бъдат избирани от хората, или не е добре. В момента полицейските началници са политически лица. Идва нова партия и си сменят началниците. Колкото Гешев е самостоятелен, толкоз са и те. Съвсем друго е, когато основният прокурор се избира сред 3-ма - 4-ма претенденти с стратегия и цели, които да отбрани и показа пред жителите. Полицейският шеф пък би трябвало да си познава региона, да предлага способи и способи за справяне с престъпността, които са характерни за неговия регион. В момента се спускат по веригата и изобщо не им дреме. “

Партиите да събират пари от членовете си

Сценаристът не е склонен и с изказванието, че премахването (или ограничението до левче на глас) на партийните дотации е нездравословно. Наистина, то би могло да сложи партиите под директното финансово въздействие на бизнеси и олигарси, само че основното в тази ситуация е „ би могло “. В момента те по този начин или другояче са под непознато въздействие и отново си получават пари от страната.

„ Я ме светнете под какво въздействие са сега дребните и огромните партии? От 2000 и някоя година партиите стартират да получават дотация. Преди това по какъв начин са живели? Нямали сме партиен живот ли? Партиите би трябвало да се дисциплинират, да се научат да събират членски импорт и да боравят с парите, които имат за партийна активност и избори. Не да държат 30 милиона лева на влог в банката и да си купуват бронирани мерцедеси. Може ли Българска социалистическа партия да си изхарчи дотацията, с цел да прави телевизия? Ако си ги събират с членски импорт, да си ги харчат както желаят. Но когато боравят с моите пари, от кое място накъде? "

Мажоритарни несгоди

Йорданов също по този начин не поддържа изказванията на редица специалисти, че мажоритарният избор ще докара до тотална надмощие на няколко огромни партии и фрапантно понижаване на шанса на дребните партии да влязат в Народното събрание. Напротив, точно дребните партии, „ в случай че са читави “, ще завоюват.

Той даде образец с Александър Методиев, прочут като Бат` Сали, който при актуалната система е бил определен за народен представител с 500 или 800 гласа. При вярно райониране минимумът му нужни гласове биха били най-малко 15 000. Простата математика сочи, че страната е редно да бъде разграничена на 240 (или 120, според от броя депутати) региона, които да са с почти с еднакъв брой население, с цел да не стават сходни недоразумения.

„ На мажоритарни избори по-малките партии биха спечелили повече, в случай че са читави. Ето нашите обичани „ Да, България “. Предните избори, в случай че бяха мажоритарни, биха вкарали депутати, до момента в който на пропорционалните избори вкараха междинен пръст. Сега на локални мажоритарни избори видяхте какъв брой техни хора станаха районни кметове. Тая мантра, че мажоритарните избори са нездравословни идва от страната на статуквото, тъй като бие по него. Как си представяте Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Цвета Караянчева, Бат` Сали на мажоритарен избор? “

Тошко Йорданов акцентира, че мажоритарният избор в 2 тура е тяхната цел, а не в 1. Така ще е несъмнено, че в Народното събрание няма да отиват хора с дребен % гласове. Това ще даде и късмет на дребните и опозиционни партии да се сплотяват против огромните: „ Вторият тур е основният. Във Франция претендентите на Льо Пен бяха първи в 80% от изборните региони, а на втори тур в нито един. “

Има ли политически пеперуди в Има Такъв Народ?

Зам.-председателят на „ ИТН “ е безапелационен, че в структурите им не се срещат хора, които се местят от партия в партия. Тяхното предпочитание е дадат път на младите, изключително образованите и работилите в чужбина.

„ Имигрантските талази са разнообразни като логика на психиката. По мое време искахме да бягаме там, тъй като беше уредено и хубаво. След това се извъртя едно потомство, което поработи там и откри, че живееш умерено, само че ти липсва обществената среда, свободата да излезеш да пиеш кафе с другари, без да се уговаряте 3 дни авансово. Сега тези, които приключват на открито, настояват, че на драго сърце биха се върнали, с цел да издърпат страната напред, в случай че им се даде опция да го създадат. Идеята на нашата политическа организация е да създадем такива условия, че да върнем младите от чужбина – и те да са министрите, депутатите и да вземат решенията. "

Мутрите не подават оставка

Именно по тази причина и хората сред 20 и 30 година са лицата на митингите с 3 простички претенции: оставка на Борисов, оставка на Гешев и предварителни избори. Но политиците се вършат на ударени:

„ Появява се простата кърджалийска хитруша и споделя: „ Ние слушаме хората, несъмнено – те желаят Велико национално заседание и нова конституция. “

Той не счита, че ще подадат оставка, защото това не са политици и държавници, а нарушители и мутри.

„ Ако бяхме в естествена народна власт, нямаше по какъв начин при такива митинги и излезли пачки, кюлчета и диалози да не се подаде оставка от морални подбуди. Преди време президентът на Германия, в случай че не се неистина, напусна, тъй като беше получил преференциален заем, с цел да си купи парцел. Тук нещата са доста по-лоши “, добави Йорданов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР