Кадър: 7/8 ТВВодещият Слави Трифонов написа гневен пост във фейсбук.

...
Кадър: 7/8 ТВВодещият Слави Трифонов написа гневен пост във фейсбук.
Коментари Харесай

Слави Трифонов за убитото от ток дете в София: Господин Борисов, това не е нелеп инцидент. Това е некадърност и корупция

Кадър: " 7/8 ТВ "

Водещият Слави Трифонов написа ядосан пост във фейсбук. В него той изброява случаи на токови удари, умъртвили хора у нас, и написа " Ние сме страната на нелепите произшествия ".

Ето и цялостният текст:

Ние сме страната на нелепите произшествия. 
През 2007 година ток от фонтана на площад „ Славейков “ умъртви млад мъж. Присъдата е 1000 лв. санкция за изпълнителния шеф, който стопанисваше площада. 
Просто безразсъден случай.
През 2013 година 11-годишно дете умря от токов удар в опит да прескочи металната ограда на двора на учебно заведение „ Никола Вапцаров “ в село Копривлен. В оградата бил опрял разкъсан кабел, по който протичало електричество.
Окръжен съд-Благоевград излиза с решение, което оправдава и афишира за почтени двамата чиновници на ЧЕЗ, упрекнати за гибелта на детето. 
Просто безразсъден случай.
Миналата година 10-годишно момче беше признато в болница, откакто беше ударено от ток при игра на баскетбол във великотърновското село Миндя. Момчето пострада, откакто се е допряло до мантинела напрегнат, над която е инсталирана улична лампа и баскетболен панер.
Просто безразсъден случай.
Вчера едно 16-годишно дете почина, до момента в който пресича пешеходна пътека. Просто е настъпило шахта, по металните ръбове на която, неизвестно за какво, тече ток. И се почна огромното неведение.
Никой не знае кой е отговорен. 
Не се знае кой е притежателят на павилионите, захранвали се с кабела.  Не се знае кой е притежател на шахтата палач. 
От ЧЕЗ отхвърлят да са притежатели на шахтата, макар че според Закона за енергетиката това е отговорност на електроразпределителното сдружение.
Електромерът, откъдето се зареждат обектите, се намира от другата страна на булеварда и пресича целия бул., а откакто излиза отдолу под земята през шахта, върви по металния парапет на улицата. Никой не знае по какъв начин и за какво е по този начин, макар че някой е издал заповед, захранил го е и получава пари за този ток.
Търговският обект, който е захранен с този кабел, не е общински. Не е част от парцелите, отдадени на частни търговци от общината. Намира се в регулацията на двора на близкото болнично заведение, което пък е държавна благосъстоятелност. Никой нищо не знае. Единственото, което се знае е, че едно дете остана вечно на 16 години.
Просто безразсъден случай. 
И на фона на тези „ нелепи произшествия “ някак си цинично звучат думите на Бойко Борисов, изречени часове преди 16-годишното дете да загине. Цитирам го буквално:
" Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна акция. Има граници, които не би трябвало да се минават. ”
Господин Борисов, това не са нелепи произшествия. Това е несръчност. Това е безхаберие, това е корупция. 
И починалите деца, и срутените нови пътища, и пачките и кюлчетата в чекмеджето са доказателство, че некадърността, безхаберието и корупцията от дълго време минаха граници, които не би трябвало да се минават.
И това не е предизборна акция. Това е вашето ръководство, което е просто безразсъден случай.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР