кадър: 7/8 твВчера няколко умни глави“ от ГЕРБ се изтъпаниха

...
кадър: 7/8 твВчера няколко умни глави“ от ГЕРБ се изтъпаниха
Коментари Харесай

Слави Трифонов за доклада на ЕК и реакцията на ГЕРБ: Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд вали

кадър: 7/8 тв

" Вчера няколко „ умни глави “ от ГЕРБ се изтъпаниха и споделиха без никакъв срам, че отчетът за България бил позитивен. Ей за такива „ умни глави “ българският народ е измислил фразата: „ Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд вали. “ Това разяснява във Facebook Слави Трифонов.

Ето цялостния текст на неговия разбор на държанието на ръководещите след отчета на Европейска комисия за върховенството на закона:

Липсват резултати в битката против корупцията по високите етажи на властта. Липсват механизми за надзор над основния прокурор. Има огромен проблем със свободата на медиите. Законодателният развой е лобистки и непрогледен.

Това са единствено част от рецензиите на Европейската комисия към България, оповестени в Доклада за върховенството на закона в Европейския съюз. Това в действителност са обстоятелствата. Но макар тези обстоятелства, през вчерашния ден няколко „ умни глави “ от ГЕРБ се изтъпаниха и споделиха без никакъв срам, че отчетът за България бил позитивен. Ей за такива „ умни глави “ българският народ е измислил фразата: „ Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд вали. “
Нещо повече – тъкмо поради такива „ умни глави “ мъдрият български народ е съчетал двете турски думи „ гьон “ и „ сурат “, с цел да се получи чисто българската купа „ гьонсурат “. В тълковния речник гьонсурат значи „ нагъл, дебелокож човек, който не изпитва възприятие на стеснение, терзание или виновност, в каквато и обстановка да се намира. ”

Вчера на нарочна конференция гьонсуратът от ГЕРБ Даниела Дариткова съобщи, че отчетът за България бил позитивен и за България се говорило чак на 10-а страница. Изведнъж се оказа доста значимо за ГЕРБ кое на коя страница е – когато запратиха главните права на жителите на последните страници в Барниръбъловата Конституция проблеми нямаше, нали?
А пък като е толкоз позитивен отчетът, ами излезте измежду хората да се похвалите с него. Ходи пешком, бе, Дариткова, върви пешком, похвали се с отчета! Ама да не те прекарва отново полицията през непознатите дворове?

Гьонсуратите от ГЕРБ се похвалиха и с друго - имало прогрес в битката с корупцията по високите етажи на властта и дори имало следствия и повдигнати обвинявания. Всъщност истината отново е друга. В най-корумпираната страна в Европейски Съюз, а точно България, няма нито един упрекнат политик за корупция. Нито един. Единственият задържан настоящ министър в новата ни история Нено Димов има обвиняване, само че не и за корупция. А и сега индивидът си е у дома. Сигурно гледа „ Ролан Гарос “. За съпоставяне ще ви кажа, че в Северна Македония тези дни вкараха някогашната външна министърка за 4 години в пандиза. А сякаш и там са българи.
Ако би трябвало да използваме терминологията за високите етажи на властта, метафорично казано Нено Димов живее на първия етаж. Защо обаче няма следствие и обвиняване за Владислав Горанов, който макар че го е боязън от трусове живееше на най-високия етаж на властта, надписа с милиони левове партийните дотации и проспа 700 милиона лв. неплатени такси от хазарта? Защо няма следствие и обвиняване за неговия началник, който още живее на последния етаж на властта и „ прелестна госпожа “ снима в спалнята му кюлчета злато и десетки пачки от по 500 евро?
Защо няма опция за надзор над основния прокурор, който също живее на най-високия етаж на властта и е комшия на министър-председателя? Апропо, отвън метафорите, министър-председателят и основният прокурор в действителност са съседи. В Бояна.

Сигурен съм, че гьонсуратите от ГЕРБ имат отговори и на тези въпроси. И те ще са гьонсуратски отговори.
Гьонсуратите са на всички места. Много такива може да видите и измежду обслужващия личен състав на властта. Например, всеки миг чакам Марешки да каже: „ Не съм чел отчета, но е позитивен “.

От над 80 дни протестиращите българи желаят да влязат в Парламента и в Министерски съвет и да потърсят сметка на ръководещите. Слушайки обаче по какъв нахален метод приказват самите ръководещи, считам, че в настоящия Парламент и в настоящия Министерски съвет на първо време би трябвало да влязат психиатрите.

 

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР