Кадър: 7/8 ТВДокато питаме кой ши на опрай“, нищо добро

...
Кадър: 7/8 ТВДокато питаме кой ши на опрай“, нищо добро
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: Дори светец да си изберете, той няма да може да ви „опрай“. Защото проблемите са в самите вас

Кадър: 7/8 ТВ

" Докато питаме „ кой ши на опрай “, нищо положително не ни чака. " Така приключва дълъг пост на сценариста на Слави Трифонов - Иво Сиромахов, във фейсбук.

Ето и целият му коментар:

" КОЙ ШИ НА ОПРАЙ?
Има едно изследване, което изследва по какъв начин другите нации възприемат аргументите за проблемите си.
Германците да вземем за пример считат, че 90 % от проблемите им са в самите тях и би трябвало да потърсят решението им в себе си.
Българите пък считат, че 90 % от проблемите им са отвън тях и надлежно чакат решение извън.
Това в действителност е повода за провалената политика на България. Избирателите подхождат към изборите с вярата някой „ да ги опрай “. „ Костов ши на опрай “, „ Царя ши на опрай “, „ Бойко ши на опрай “.
Няма по какъв начин да стане. Дори светец да си изберете, той няма да може да ви „ опрай “. Защото проблемите са в самите вас.
На политиката у нас се гледа най-вече с концепцията „ абе ше сложим там един пич и той ще оправи всичко “. Пускат си бюлетината и след това въобще не се интересуват. Смятат, че с това са изпълнили гражданския си дълг.
А и преобладаващите упования към властта са да раздаде пари, да не кара хората да работят и да им обезпечи евтина почивна станция в Китен. А корумпираните някак си сами да се вкарат в пандиза.
Политиката е общо дело и изисква присъединяване на всички.
Проблемът с неприятните политици няма да се реши като сложите на тяхно място други неприятни политици, а като ги притискате, като им търсите отговорност, като ги принуждавате да подават оставки и ги гоните до дупка, когато се подиграват с вас.
Докато питаме „ кой ши на опрай “, нищо положително не ни чака.
ИВО СИРОМАХОВ "



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР