Качеството на въздуха в България не е достатъчно добро, но

...
Качеството на въздуха в България не е достатъчно добро, но
Коментари Харесай

Еврокомисарят по околна среда за чистотата на въздуха у нас: Постигнат е напредък, но недостатъчен

Качеството на въздуха в България не е задоволително положително, само че е реализиран прогрес. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет еврокомисарят по въпросите на околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичюс, който е на еднодневно работно посещаване в страната.

Той добави, че 113 сметища са били закрити у нас по рекомендация на Европейска комисия, което дефинира като „ значима стъпка напред “.

България обаче е единствената страна в Европейски Съюз, която има друга система за пресмятане на таксите за боклук на локално равнище – сега цената се дефинира съгласно парцела, а не съгласно количеството боклуци. Според нас това е нещо, което би трябвало да се преразгледа, разяснява Синкявичюс.

На въпрос дали Европейска комисия е подготвена да отпусне финансова помощ от Фонда за взаимност на България поради вредите от наводнението в Царево, еврокомисарят посочи, че страната ни първо би трябвало да кандидатства за тази помощ, откакто способените институции приключат с оценката на вредите.

Еврокомисарят не пропусна да похвали София за „ чудесния прогрес “ в електрифицирането на транспортната система.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР