Качеството на морската ни вода е чудесно. Сам бих го

...
Качеството на морската ни вода е чудесно. Сам бих го
Коментари Харесай

Ангел Кунчев по БТВ: Морската ни вода е чудесна, сам бих я пробвал

Качеството на морската ни вода е отлично. Сам бих го пробвал, само че още не мога, това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. В изявление в новините на bTV той изясни какви са рисковете за замърсяване на Черноморието от екологичната злополука, провокирана от Русия в Нова Каховка, Украйна.

Морската среда не е стерилна, изясни Кунчев, само че акцентира, че повече се тормози от замърсяване на морето от огромните морски градове и курорти.

Главният здравен контрольор предизвести и за вероятни замърсявания на питейните водоизточници от наводненията и попадането в тях на земни маси.

Мътната вода не е безусловно рискова, акцентира доцент Кунчев, само че добави, че мътилката и неприятния аромат на водата е отклоняване от нормата и се планува възбрана за прилагане.

Той напомни също, че край България тече Дунав. “Влачи какво ли не от цяла Европа ”, това разяснява Ангел Кунчев.



Държавният здравен контрольор сподели също, че в Одеския залив се вижда леке, което е като разцвет на планктона. Той добави, че каквото и замърсяване да има край крайбрежията на Украйна, то ще се промени доста, в случай че се движи по теченията на Черно море. Те са доста добре изследвани, добави Кунчев. Специалистът изясни, че твърдите боклуци ще потънат, а течните ще се разредят с голямото количество морска вода.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР