Качеството и цената на водата са най-честите проблеми на хората

...
Качеството и цената на водата са най-честите проблеми на хората
Коментари Харесай

Омбудсманът: Качеството и цената на водата са най-честите проблеми на хората от област Добрич

Качеството и цената на водата са най-честите проблеми на хората от Област Добрич . Това сподели на изнесена приемна в Областната администрация Добрич Нина Бояджиева – шеф на отдел „ Права на консуматори на административни и публични услуги “ към институцията на публичния бранител.

„ Становището на омбудсмана е, че цената на водата в област Добрич не би трябвало да се покачва “ , сподели Бояджиева на брифинг пред публицисти и добави, че от следващата година водата в Добрич се подвига с 16,12% .

„ Проблемите се задълбочават, тъй като и жалбите за електрозахранването зачестиха. Омбудсманът има основателно подозрение да счита, че освен неприятното време, само че и неподдържаната мрежа се причина да останат хората без ток тук-там към този момент пет денонощия “ , акцентира Нина Бояджиева.

Тя уточни още, че поради десетките тъжби омбудсманът към този момент е поискала от Министерството на енергетиката и ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране да създадат инспекция по отношение на поддръжката на употребата на енергийните уреди и обекти, както и на задължението на КЕВР да ревизира готовността за есенно зимния сезон.

„ Омбудсманът е безапелационна, сдруженията би трябвало служебно да изплатят обективни обезщетения, а не да чакат потребителите да подават заявки за това “ , сподели още Бояджиева и осведоми, че хората могат да подават тъжби и сигнали и през уеб страницата на публичния бранител, където има специфичен раздел и за тъжби от деца .

Другите проблеми, установени на място от жалбите в Добрич, са за нарушени пенсионни права, права на децата и ТЕЛК-решения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР