Кабо Верде победи с 1:0 Мавритания и ще играе на

...
Кабо Верде победи с 1:0 Мавритания и ще играе на
Коментари Харесай

Кабо Верде срази Мавритания и е на 1/4-финал за Купата на африканските нации

Кабо Верде победи с 1:0 Мавритания и ще играе на четвъртфинал в шампионата за Купата на Африканските народи.

Райън Мендеш вкара късна дузпа в 88-ата минута, с цел да дефинира спечелилия в срещата. Наказателният удар беше отсъден поради фаул на вратаря на Мавритания Бабакар Ниасе против резервата Жилсон Бенчимол.

Бенчимол беше най-съобразителен след неточност на защитата, открадна топката и потегли към вратата, преди да бъде осъществено нарушаването.

Въпреки отпадането обаче, в Мавритания би трябвало да са удовлетворени, защото за първи път в историята играха в елиминациите на шампионата. Също по този начин с триумфа си с 1:0 над Алжир " Лъвовете от Чингети " реализираха и първа победа на този континентален шампионат при третото си присъединяване.

Преди почивката тимът на Кабо Верде доминираше във владеенето на топката, само че по този начин и не стигна до чиста обстановка и вероятно съдбоносен голов удар. Напротив - Мавритания можеше да открие резултата в 43-ата минута при една от редките си офанзиви.

Но Роберто Лопеш-Пико, който ръководеше съвършено отбраната на " сините акули " - какъвто е прякорът на отбора, направи значим и съвършен шпагат в краката на Сиди Амар Буна и предотврати чист гол.

След почивката мавританците също имаха една отлична опция, като този път Сиди Амар Буна центрира, а Сюлейман Анне пропусна да се разпише във вратата на Возиня. Но с течение на времето отборът на Мавритания стартира да натрупа отмалялост и поради непрекъснатото преследване на съперника, а Кабо Верде заиграваше все по-добре и сподели, че е най-прогресиращият тим в Африка.

10 минути преди края терена напусна десният бек Ибрахима Кейта, което беше и втора насилствена промяна за тима. Оттам отбраната им се разстрои и разрешиха Жилсон Тавареш да завоюва дузпата в края на срещата.

Но " Сините акули ", които доближиха през 2013-а година четвъртфинал, в този момент са на същата фаза. Те отстраниха в групата локалните величия Египет и Гана, а преди полуфинала ще спорят с домакина Кот д`Ивоар или защитаващия купата си тим на Сенегал.
 Кабо Верде и Египет не престават за Купата на африканските народи
Кабо Верде и Египет не престават за Купата на африканските народи

Фаворитът Гана се надява на чудо
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР