Кабинетът в оставка прави отчет за свършеното през изминалите 9

...
Кабинетът в оставка прави отчет за свършеното през изминалите 9
Коментари Харесай

Денков: С Мария Габриел ще направим всичко възможно за плавен преход, за да продължим да работим заедно

Кабинетът в оставка прави доклад за свършеното през миналите 9 месеца. 

" С Мария Габриел ще създадем всичко допустимо, с цел да създадем равномерен преход, с минимални разтърсвания, с цел да можем да продължим да работим дружно ", съобщи министър председателят в оставка Николай Денков по време на доклад за свършеното от държавното управление за деветте месеца. 

„ Управленската стратегия продължава и през идващите девет месеца. Ние се намиране в средата на нейното осъществяване “, сподели министър председателят. 

Той уточни, че от началото на мандата на това държавно управление депутатите са отправили към премиера, вицепремиера и министрите общо 56 питания и 1891 въпроса. " Народното събрание е провело 13 чувания на членове на държавното управление, извършени са и осем блиц контрола с нашето присъединяване с госпожа Габриел “, уточни той. 

„ Искам да подчертая един лист с резултати, които някакви си потънаха в медийното пространство – не тъй като не са значими, а тъй като бяха заглушавани от други събития, които съгласно мен са с по-малко значение, само че получиха по-голямо внимание. Имаме зелена светлина за градежа на Автомагистрала „ Струма ”. Започваме градежа още веднъж след години закъснение и разногласия, само че към този момент имаме всички разрешителни за градежа. За 9-те месеца има издигнати 30 километра издигнати магистрални пътища. През идващите 9 месеца чакаме още сред 60 и 90 километра магистрални пътища да бъдат пуснати за придвижване ”, уточни министър председателят.

Той акцентира, че за пръв път Министерството на младежта и спорта е основало стратегия за финансиране на младите първенци на България и да им даде награди. След прекратяването на пристанище „ Росенец ” Министерството на превоза трябваше в доста къси периоди да поеме контрола, с което се оправи сполучливо, за което им благодаря. Министерство на енергетиката навакса с голямо занемаряване във връзка с Териториалните проекти за енергиен преход и съумя да обезпечи 2,3 милиарда лв. за трите основни района в този преход, а част от парите към този момент са преведени предплатено. Министерството на стопанската система съумя да върне десетки милиони лв. предплатени по неосъществени инхаус поръчки на ДКК ”, регистрира министър-председателят свършеното от министерствата.  

Денков подава оставката си в деловодството на Народното събрание на 5 март, ден преди да се навършат деветте месеца от началото на ръководството.

Още на 6 март депутатите я гласоподаваха единомислещо с 216 гласа " за ", като от ГЕРБ ги упрекнаха, че са работили преждевременно, с цел да тласнат страната към избори.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР