Кабинетът в оставка отпусна нови 80 милиона лева, за да

...
Кабинетът в оставка отпусна нови 80 милиона лева, за да
Коментари Харесай

Казусът с хотелиерите и бежанците: МС отпусна част от дължимите средства


Кабинетът в оставка отпусна нови 80 милиона лв., с цел да покрие разноските на хотелиерите, приютили у нас бежанци от Украйна.

Преди това в ефира на bTV те оповестиха, че ще съдят страната поради неизплатените средства за настанените в базите им украински жители.

В хотела на Красимир Белорешки в „ Слънчев бряг “ има над 400 украински бежанци, настанени и по остарялата, и по новата стратегия, за които споделя, че не е получил и стотинка държавна помощ.

Настя от Днипро ражда в хотела първото си дете. Това става по време на прелокирането на бежанците от Черноморието в държавни и общински бази.

Хотелиерите напомнят, че страната няма задоволително лични бази и по тази причина е потърсила помощ от тях. Днес Министерският съвет разгласи, че отпуска част от дължимите средства.

Вицепремиерът Калина Константинова показа нов проект за краткотрайна протекция.

" В новия проект за краткотрайна протекция са написани всички сполучливи практики, процеси и стандарти, които създаде нашият екип през последните пет месеца. Целта на този документ е да послужи на всички институции, които ще поемат отговорността оттук нататък за хората с краткотрайна протекция ", изясни тя.

В Плана се планува за спешна обстановка да се приема, " когато в границите на 24 часа повече от 500 чужденци, търсещи краткотрайна протекция, са минали държавната граница ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР