Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи

...
Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи
Коментари Харесай

Румен Радев: Кабинетът да разсее всички съмнеия, че може да вдигне ветото над РСМ

Кабинетът би трябвало да разсее всевъзможни съмнения, че може да отстъпи от ветото за районен съд Македония. Това съобщи президентът Румен Радев, като напомни, че идната седмица министър председателят Кирил Петков отпътува за Брюксел.

И Народното събрание, и българите би трябвало да знаят авансово и ясно каква позиция ще отстоява министър председателят. Всяко увъртане или опити за замяна ще имат тежки последици, безапелационен е Радев.

Следя с оскърбление разпада на това Народно заседание. Партиите би трябвало да са наясно, че с тези кални битки дискредитират цялата политическа система и убиват вярата на българите, съобщи президентът Румен Радев във връзка на гласуването през вчерашния ден на оставката на парламентарния ръководител Никола Минчев.

Едни против други застанаха Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и част от Има Такъв Народ, а от друга - поискалите оставката депутати от ГЕРБ-СДС, " Възраждане ", част от Има Такъв Народ и Движение за права и свободи.

Парламентът не е пазарище – едните пазарят депутати, другите се канят да договарят да връщат остарелия корупционен модел. И двете страни убиват доверието и очакванията на българите, акцентира още Румен Радев.

Хората чакат бързи решения, животът нараства, предизвести президентът.

Според него държавното управление носи цялостната отговорност, до момента в който Народното събрание не реши друго.

Кабинетът би трябвало да разсее всевъзможни съмнения, че може да отстъпи от ветото за районен съд Македония, сподели още Румен Радев и напомни, че идната седмица министър председателят Кирил Петков отпътува за Брюксел.

И Народното събрание, и българите би трябвало да знаят авансово и ясно каква позиция ще отстоява министър председателят. Всяко увъртане или опити за замяна ще имат тежки последици, заключи Радев.

Хората чакат бързи решения, акцентира президентът.

Радев разяснява и тематиката за ветото по еврочленството на Северна Македония. Вчера пристигна и новината, че от Френското председателство на Европейски Съюз ще пристигна предложение то да бъде свалено.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР