Кабинетът трудно ще оцелее без шанс за диалог. По-скоро вървим

...
Кабинетът трудно ще оцелее без шанс за диалог. По-скоро вървим
Коментари Харесай

Социолог: Бойко Борисов и ГЕРБ бяха легитимирани от ПП с това правителство

Кабинетът мъчно ще оцелее без късмет за разговор. По-скоро вървим към директно опълчване вътре в държавното управление. Това съобщи Светлин Тачев, социолог от " Галъп ", в ефира на NOVA. 

Бойко Борисов и ГЕРБ бяха легитимирани от Политическа партия с това държавно управление. В този миг той стартира своята контраофанзива против тях като ги сложи в шах – от една страна да създадат съдружно съглашение, с което да се делигитимират в допълнение – ГЕРБ и Борисов, с едно общо ръководство, което да притисне още повече ПП-ДБ или да затънат в " плаващи болшинства ", което беше ясно, че ще се случи. " Трябваше да бъде обяснено, че би трябвало да има някакво държавно управление, с цел да може парламентарната народна власт да продължи да се движи напред ", сподели социологът.

По думите му още преди съглашението за кабинет сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ беше ясно, че с 63 депутати да искаш да правиш държавно управление, няма по какъв начин да се случи. " Затъването в тези плаващи болшинства, тази изразителност за държавно управление на малцинството без ясно болшинство няма по какъв начин да просъществува ", сподели Тачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР