Кабинетът така и не успя да изработи българско предложение, а

...
Кабинетът така и не успя да изработи българско предложение, а
Коментари Харесай

Радев: Министър-председателят не е куриер, а премиер


Кабинетът по този начин и не съумя да създаде българско предложение, а в този момент внася френско. При това трансферира цялата отговорност върху националното заседание без да съобщи позиция. Не може министър-председателят да внася непознато предложение без свое мнение. Той не е пощальон, а министър председател. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти за предлагането на френското председателство, обвързвано с ветото за Република Северна Македония, което е постъпило в Комисията по външна политика в Народното събрание.

Радев съобщи, че неговата позиция е ясна и, че тя е от КСНС, неговите послание към Народно събрание и българските жители.

Според президента предложенията на френското председателство несъмнено са стъпки в вярната посока, само че остават да бъдат изяснени редица въпроси преди да се вдигне ветото.

„ Искането за включването на българите в Конституцията на РСМ би трябвало да стане наложително преди началото на договарянията. Но не по-малко значимо е да има ясни механизми и измерими критерии за премахване на десетилетната политика на дебългаризация, кражба и имитация на българската история, както и за възобновяване на разрушените монументи и знаци на българщината в тези земи, и за запазване на българското културно и историческо завещание, премахване на езика на омразата, реабилитация на всички жертвите единствено тъй като са се наричали българи “, сподели още Радев. Президентът изрази очакване българското държавно управление изрично да обясни всички тези въпроси.

Той разяснява и информацията за пазаруване на депутати. „Още от антични времена търговията е освен с парични средства и би трябвало да си политик със стаж, с цел да се научиш да не виждаш това, което всички знаят. Тъкмо тази социопатия е повода за разрива сред българския народ и политическата класа.

„Вотът на съмнение е рутинна демократична парламентарна процедура, изборите също. Борбата с корупцията е правосъдна промяна, която спря. Тук би трябвало да сме извънредно ясни, че хората, с които водехме дружно битката с корупцията и беззаконието, ипродължаваме да я водим, доста от тях са отвън Народното събрание. Постът на министър-председателя концентрира в себе си огромна власт и в случай че има проблем с доверието, той се взема решение не на улицата, а с управнически решения и действия“, счита още Радев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР