Кабинетът така и не успя да изготви българско предложение по

...
Кабинетът така и не успя да изготви българско предложение по
Коментари Харесай

Румен Радев критикува Кирил Петков за Северна Македония: Той не е куриер, а премиер -

Кабинетът по този начин и не съумя да изготви българско предложение по проблема със Северна Македония, а в този момент внася френското. При това трансферира всичко към Народното събрание, без да изрази позиция на държавното управление. Не може министър-председателят да внася нещо в Народното събрание, без да съобщи позиция - той не е пощальон, а министър председател. 

Това съобщи президентът Румен Радев във връзка френското предложение за Северна Македония. Държавният глава го дефинира като стъпка в вярната посока и добави: 

Остават въпроси, които би трябвало да бъдат изяснени: като вписването на българите в Северна Македония в конституцията на страната, ясни и измерими критерии за преустановяването на политиката по дебългаризация и кражба на историята, опазването на българското културно-историческо завещание, реабилитацията на всички жертви и репресирани единствено поради това, че са се осмелили да се назовават българи, изясни Радев. 

Той добави, че чака българското държавно управление да обясни тези въпроси, и да изиска ясни механизми и гаранции. 

Помолен да разяснява апела на премиера да застане дружно с него на вярната страна на историята в битката против задкулисието, президентът уточни, че битката с корупцията изисква правосъдна промяна, която е спряла. „ Тук би трябвало да сме извънредно ясни, че хората, с които водихме дружно битката с корупцията и беззаконието и продължаваме да я водим, доста от тях са отвън Народното събрание. Постът на министър-председателя концентрира в себе си огромна власт и в случай че има проблем с доверието, той се взема решение не на улицата, а с управнически решения и дейности “, уточни още Румен Радев.

„ Още от антични времена търговията е освен с парични средства “, съобщи още президентът в отговор на въпрос за насочен апел да показа доказателства, че Народното събрание се е трансформирал в пазарище и че се купуват депутати. „ Трябва да си политик със стаж, с цел да се научиш да не виждаш това, което всички знаят. Тъкмо тази социопатия е повода за разрива сред българския народ и политическата класа “, добави президентът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР