Кабинетът ще разпише сроковете, в които трябва да бъде изграден

...
Кабинетът ще разпише сроковете, в които трябва да бъде изграден
Коментари Харесай

Кабинетът ще разпише срокове за изграждането на пътя Ботевград - Видин

Кабинетът ще разпише периодите, в които би трябвало да бъде построен пътя Ботевград – Видин. Решението ще бъде взето още на съвещанието в сряда. Това разгласи министърът на районното развиване Николай Нанков след среща с протестиращите в кабинета на премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Борисов се срещна с протестиращите, които желаят автомагистрала до Видин, след пет следващи съботи на митинги, при които блокираха придвижването по първокласния път София – Видин и достъпа до втория мост над Дунав. Заради неглижирането на казуса хора от района оповестиха, че скоро митингът им ще прерасне в гражданско непокорство.

Протестиращите – години наред ни лъжат

В момента до Видин няма естествен път. „ Нямаме път, нямаме тротоари, обрасло е всичко, ние сме най-изоставени, ние живи сме погребани”, съобщи протестиращ.

„ Празни приказки приказват 2006, 2013 на всяка предизборна акция, обещанията са им едни и същи и нищо не се случва и действително ние нищо не виждаме ", съобщи различен протестиращ.

„ Всеки ден има по една злополука и нека се сети някой от ръководещите и да дойдат да ни кажат какво може, какво ще се прави, по кое време ще се стартира и да е прави някаква работа”, приканват жителите.

Обещанието на министъра: Съществената част от пътя ще е подготвена до 2022 година

Съществената част от пътя Видин – Ботевград ще е подготвена през 2022 година, даде обещание министърът на районното развиване Николай Нанков след срещата. Това са секторите Мездра – Ботевград (33 км) и Видин – Ружинци (52 км), уточни той.

Общата дължина на пътя Видин – Ботевград е 167 км. На места пътя ще е с магистрални габарити, ще има сектори и за скоростен път, сподели Нанков.

През тази година ще започват тръжните процедури за строителство и контрол на 85 км от направлениетоМездра – Ботевград и Видин – Ружинци с общаиндикативна стойност от 760 млн. лева.Финансирането ще е от държавния бюджет.

Сроковете, които ще бъдат посочени в държавното решение, за построяването на пътя ще бъдат индикативни, тъй като доста от процедурите не зависят от волята на възложителя, министерството или Министерския съвет, сподели Нанков визирайки обжалванията при публичните поръчки.

Той увери, че стартира и прединвестиционно изследване за тунел под " Петрохан ", с който ще се обезпечи най-къса връзка на Северозападна България със столицата. В момента се правели геоложки изследвания. Тунелът под Петрохан ще се строи посредством публично-частно партньорство, сподели Нанков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР