Кабинетът ще е готов със Закона за еврото до края

...
Кабинетът ще е готов със Закона за еврото до края
Коментари Харесай

Вечерни инвестиции: Кабинетът готви Закона за еврото; НС одобри оръжия за Украйна

Кабинетът ще е подготвен със Закона за еврото до края на годината
Служебното държавно управление ще бъде готово до края на годината с квалифицираният от него план на Закон за въвеждане на еврото в България. Това заяви финансовият министър Росица Велкова по време на форума „ България в Еврозоната – преимущества и благоприятни условия “, проведен от Dir.bg и КРИБ, а Economic.bg е медиен сътрудник на събитието. По нейни думи това е измежду „ основните документи “, подготвяни от кабинета от встъпването му в служба през септември.
Еврото е късмет за повече вложения в България и стесняване на сивата стопанска система
Въвеждането на еврото в България би имало единствено позитиви за българската стопанска система, а „ кохортата “, която е срещу присъединението на страната към еврозоната, няма никакви стопански и научно обосновани причини. Около това изказване се сплотиха лекторите – банкери, някогашни и сегашни министри и хора от бизнеса – на форума „ България в Еврозоната – преимущества и благоприятни условия “, проведен от Dir.bg и КРИБ, а Economic.bg е медиен сътрудник на събитието.
Парламентът дефинитивно утвърди оръжията за Украйна
Народното събрание реши да изпрати военна помощ на Украйна след траяло 5-часово съвещание и висок звук сред депутатите. Какви тъкмо оръжия обаче ще даде страната ни нападнатата от Русия страна, не е ясно, защото описът е засекретен.
Служебният кабинет предлага 770 лева минимална заплата
Служебният кабинет на президента Румен Радев предлага минималната заплата да се усили от 1 януари на 770 лева Това гласи план на разпореждане на Министерски съвет, оповестен за публично разискване в петък следобяд.
Регионалният министър уволнява ръководителя на АПИ
Служебният районен министър Иван Шишков уволнява досегашния ръководител на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Иво Иванов. На негово място застава Венцислав Ангелов, оповестяват от пресцентъра на отрасловото ведомство.
„ Булгаргаз “ ще проучва опциите за арбитраж с „ Газпром “
Общественият газов снабдител „ Булгаргаз “ търси адвокатска адвокатска фирма, която да извърши изследване и разбор на опциите за завеждане на арбитражно дело против съветския газов колос „ Газпром “ по отношение на прекъсването на газа в края на април. Това излиза наяве от писмен отговор от служебния министър на енергетиката Росен Христов на парламентарен въпрос.
Пощенска банка придобива БНП Париба Лични Финанси
Пощенска банка придобива сдружението за потребителско кредитиране БНП Париба Лични Финанси. Тази седмица е реализирано споразумението  сред двете сдружения, а завършването на договорката се чака в първите месеци на 2023 година
Депутатите споделиха „ да “ на дигитализацията на имотния указател
Напълно единомислещо депутатите задвижиха дигитализацията на Имотния указател. На днешното си съвещание те одобриха изцяло единомислещо и без никакви разисквания промени в Закона за кадастъра и имотния указател, импортирани от Министерския съвет.
НЕК обезпечи средства за целия ремонт на ПАВЕЦ „ Белмекен “
Рехабилитацията на хидроенергийния комплекс „ Белмекен-Сестримо-Чаира “ ще продължи и след 2022 година Това става допустимо, защото на извършено съвещание в Лондон Асамблеята на донорите на Международен фонд „ Козлодуй ” (МФК) утвърди удължение на периода на грантово съглашение, подписано с НЕК.
Русия може да свие производството на нефт
Русия, най-големият експортьор на сила в света, може да понижи производството на нефт и да откаже да продава суровината на всяка страна, която се е присъединила в механизма за таван на цените, натрапен от Европейски Съюз и Г-7. Това сподели президентът на Русия Владимир Путин в петък, представен от Reuters.
Все повече танкери се натрупат пред Босфора
Броят на петролните танкери, чакащи в Черно море, с цел да преминат през Босфора на път за Средиземно море, се е нараснал до 20 в петък. Това заяви корабната организация Tribeca, а повода е, че Турция води договаряния за разрешаване на осигурителен спор зад натрупването.
Съединени американски щати се насочват към плитка криза
Икономиката на Съединени американски щати се насочва към къса и плитка криза през идната година, съгласно икономисти, интервюирани от Reuters. Те единомислещо чакат Федералният запас на Съединени американски щати да предприеме по-малко нарастване на лихвения % на 14 декември  – с 50 базисни пункта.
Американският регулатор желае да скапе мегасделката сред Microsoft и Activision
Администрацията на Джо Байдън в четвъртък реши да блокира договорката за 69 милиарда $, при която Microsoft желае да придобие гейминг студиото Activision Blizzard. По този метод се хвърля сянка върху проектите на софтуерния колос бързо да разшири портфолиото си от известни игри и да навакса изоставането си по отношение на по-големите си съперници.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинБългария и еврото въвеждане на еврото в България военна помощ война в Украйна оръжия Булгаргаз Газпром Пощенска банка БНП Парба Лични Финанси ПАВЕЦ Белмекен съветски нефт таван на цените световна криза ПоследниНай-четениНакратко 40 Вечерни вложения: Кабинетът готви Закона за еврото; Народно събрание утвърди оръжия за Украйна Политика 324 Регионалният министър уволнява ръководителя на АПИ Бюджет и финанси 552 Служебният кабинет предлага 770 лева минимална заплата Енергетика 280 „ Булгаргаз “ ще проучва опциите за арбитраж с „ Газпром “ Крипто 14383 Забравете за криптозимата, идва „ кървава баня “ за биткойн Бюджет и финанси 7362 Българска социалистическа партия желае внезапно повдигане на оптималния застрахователен приход Компании 7040 Nexo напуща Съединените щати Бюджет и финанси 5784 „ Напълно безумно “: Бизнесът жигосах повдигането на МРЗ и оптималния предел Всички новини18:37 Бюджет и финанси 40 Служебният кабинет предлага 770 лева минимална заплатаОще от НакраткоВиж всичкиВечерни вести: България отвън Шенген; Цигарите нарастват Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР