Кабинетът се очаква да обсъди и гласува промени в Наредбата

...
Кабинетът се очаква да обсъди и гласува промени в Наредбата
Коментари Харесай

Кабинетът обсъжда предложението за двойно увеличение на командировъчните

Кабинетът се чака да разиска и гласоподава промени в Наредбата за командировките в страната на постоянното държавно съвещание в сряда, 22 март, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Вносител на предлагането е служебният вицепремиер и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров. Част от предлаганите промени плануват удвояване на средствата за чиновниците, командировани в страната. Когато командировката на служителя е с нощувка, сумата ще нарасне от 20 на 40 лв. дневно, а когато е еднодневна – от 10 на 20 лв., написа Българска телеграфна агенция.

Заповедта за командироване да се издава по електронен път, както и по-прецизно отчитане на разноските при прилагане на персонален автомобил, също са залегнали в плана за нова разпоредба.

Промените бяха разисквани на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, където получиха кардинална поддръжка от обществените сътрудници. След съвещанието на съвета ръководителят му Лазар Лазаров разгласи, че дружно с Наредбата за командировките в страната, на държавното съвещание ще се дискутират и измененията в Наредбата за командировките и специализациите в чужбина. Те обаче не са част от дневния ред на съвещанието на кабинета, оповестен от държавната осведомителна работа.

На държавното съвещание ще бъде разискван още план на Закона за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство, както и приемането на План за деяние до 2024 година към Стратегическата рамка за развиване на образованието, образованието и ученето в България (2021 – 2030).

Началото на съвещанието е в 10:00 часа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР