Кабинетът се очаква да обсъди и гласува промени в Наредбата

...
Кабинетът се очаква да обсъди и гласува промени в Наредбата
Коментари Харесай

Кабинетът обсъжда предложението за двойно увеличение на командировъчните

Кабинетът се чака да разиска и гласоподава промени в Наредбата за командировките в страната на постоянното държавно съвещание в сряда, 22 март, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Вносител на предлагането е служебният вицепремиер и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров . Част от предлаганите промени плануват удвояване на средствата за чиновниците, командировани в страната. Когато командировката на служителя е с нощувка, сумата ще нарасне от 20 на 40 лв. дневно, а когато е еднодневна – от 10 на 20 лв.. Заповедта за командироване да се издава по електронен път, както и по-прецизно отчитане на разноските при прилагане на персонален автомобил, също са залегнали в плана за нова разпоредба.

Промените бяха разисквани на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие , където получиха кардинална поддръжка от обществените сътрудници. След съвещанието на съвета ръководителят му Лазар Лазаров разгласи, че дружно с Наредбата за командировките в страната, на държавното съвещание ще се дискутират и измененията в Наредбата за командировките и специализациите в чужбина. Те обаче не са част от дневния ред на съвещанието на кабинета, оповестен от държавната осведомителна работа.

На държавното съвещание ще бъде разискван още план на Закона за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство, както и приемането на План за деяние до 2024 година към Стратегическата рамка за развиване на образованието, образованието и ученето в България (2021 – 2030).

Началото на съвещанието е в 10:00 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР