Кабинетът с ротационен премиер, който ще бъде гласуван днес в

...
Кабинетът с ротационен премиер, който ще бъде гласуван днес в
Коментари Харесай

Прогнози за кабинета „Денков-Габриел“ на Наталия Киселова и Стойчо Стойчев

Кабинетът с ротационен министър председател, който ще бъде гласуван през днешния ден в Народното събрание ще получи безапелационна поддръжка от депутатите от двете най-големи парламентарно-представени сили. Гласове „ срещу “ не се чакат.

Тази прогноза направиха в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова и политологът доцент Стойчо Стойчев.

,,Центърът на властта в тази коалиция ще е в Народното събрание. Там са политическите водачи – Бойко Борисов, Кирил Петков. Асен Василев като финансов министър ще е основна фигура в това държавно управление и той почти държи ключа за макрорамката на политиката и който желае нещо да прави, ще би трябвало да го договаря с него “, счита доцент Стойчев.

Според доцент Киселова напрежение може да се чака в идващите месеци.

,,Подкрепата, която ГЕРБ ще даде, е поддръжка в задатък и те занапред ще стартират да предявяват претенции. На министър-председателя и на всички министри ще им се наложи да водят договаряния с парламентарните групи, с цел да получат поддръжката за политиките си. А договарянията с ГЕРБ, се багра, че постоянно ще стигат до Бойко Борисов “, счита доцент Киселова.

Според нея е добре 49-ото Народно заседание първо да попълни състава на органите с изминал мандат, а след това да се вършат структурни промени. Важно е и кой Висш правосъден съвет ще избере идващия основен прокурор.

Етикети: Наталия Киселовапрогнозиротационен кабинет
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР