Кабинетът продължава да търси работещ вариант за споразумение с представителите

...
Кабинетът продължава да търси работещ вариант за споразумение с представителите
Коментари Харесай

Денков твърд: Помощ само за зърнари на загуба

Кабинетът продължава да търси работещ вид за съглашение с представителите на протестиращите аграрни производители, който е допустим за всички страни.

Това стана ясно след срещата на министър-председателя акад. Николай Денков, министъра на земеделието и храните Кирил Вътев с излъчените договарящи довечера в Министерския съвет.

Премиерът акад. Николай Денков беше безапелационен, че ще се подкрепят единствено зърнопроизводители, които са на загуба. Преговорите ще продължат в петък следобяд.

Макар данъчните заявления да са най-сигурният метод за доказване на облаги и загуби, кабинетът е подготвен да одобри опростена информация за разноски и доходи за да се форсира процеса и стопанствата да получат спомагателните помощи допустимо най-скоро.

В разходната част на справката от зърнопроизводителите се чака да показват разноски за оперативна активност, включващи труд, лихва, разход за семена, тор, препарати и услуги свързани с производството.

На срещата страните се споразумяха и за подпомагането със 150 млн. за секторите месо, мляко, плодове и зеленчуци, мед, маслодайна роза, тютюн и винени лозя.

Министър Кирил Вътев съобщи, че средствата за угаждане на настояванията на протестиращите са от преструктуриране на бюджетите на министерството и на Държавна фирма „ Земеделие “ като няма да обиден по никакъв метод средствата за подкрепяне по схеми и интервенции в останалите браншове на земеделието.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР