Кабинетът предлага да се продължи действието на т.нар. удължителен закон

...
Кабинетът предлага да се продължи действието на т.нар. удължителен закон
Коментари Харесай

МС предлага удължителния закон да действа до приемане на Бюджет 2023

Кабинетът предлага да се продължи действието на така наречен удължителен закон на Бюджет 2022 година до приемане на напълно нова финансова рамка за актуалната година, оповестиха от държавната пресслужба.

Предложеният законопроект ще обезпечи непоклатимост и опция за финансиране на системите и реализиране на техните държавни и публични функционалности до Бюджет 2023 година, допълват от кабинета.

С оферти законопроект се обезпечава опция за осъществяването на разноски и даването на прехвърляния на първостепенните разпоредители с бюджет, при изискванията на неприети бюджетни закони за 2023 година и при отчитане на влезнали в действие актове на Народното събрание, на Министерския съвет и други нормативни административни актове, които плануват спомагателни или понижени бюджетни средства, излиза наяве от известието от Министерския съвет.

Според него измененията подсигуряват възнаграждение на действия, свързани с помощи и компенсации и други разноски, свързани със сигурността, живота и здравето на хората. Осигурява се опция да се дофинансират вложенията, включени в Националния проект за възобновяване и резистентност вследствие на инфлационните процеси, които доведоха до увеличение на прогнозните стойности на осъществяването, оценени при утвърждението на Плана на цени преди и до 2021 година.

Осигуряването на спомагателен народен запас, нужен за осъществяването на финансовите вложения, ще подкрепи осъществяването на дейностите - стадии и цели от настояванията за заплащане, които следва да се заявят към Европейска комисия до 2026 година.

По-рано стана ясно, че кабинетът е предложил и законопроект, с който при условия без бюджет, не престават да се събират приходите съгласно настоящото законодателство и да се вършат разноски, колкото миналогодишните. Това е законовият текст, който разрешава да действа страната без признат бюджет.

Настоящият удължителен закон изтича на 10 юни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР