Кабинетът пое ангажимент за осигуряване на още 1.38 млрд лв.

...
Кабинетът пое ангажимент за осигуряване на още 1.38 млрд лв.
Коментари Харесай

Нови 1.38 млрд. лв. за 90 км от магистрала Хемус

Кабинетът пое ангажимент за обезпечаване на още 1.38 млрд лева за доизграждането на автомагистрала " Хемус " в сектора от разклона за Велико Търново до пътен възел " Белокипотиво " с дължина от близо 90 км. Това оповестиха от държавната осведомителна работа и организация " Пътна инфраструктура " в сряда.

Огромната сума ще бъде предопределена за правенето на механически планове и осъществяване на строително-монтажните работи в правата в интервала до 2022 година От тях 483 млн. лева се отпускат по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2019 година за идни заплащания.

В края на предходната година кабинетът отпусна до 1.35 милиарда лева за строителството на 134 км от пътен възел Боаза до разклона за Велико Търново.

Магистрала " Хемус " се строи без публични поръчки.

Кабинетът дава парите на Министерството на районното развиване и благоустройството, а то по-късно ги дава на държавната компания " Автомагистрали ". Тя от своя страна по безусловно неразбираем и непрогледен метод превъзлага осъществяването на подизпълнители, замаскирани посредством контракти за доставка на услуги и материали.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР