Кабинетът отпусна днес 20,7 млн. лв. субсидия за 2019 г.

...
Кабинетът отпусна днес 20,7 млн. лв. субсидия за 2019 г.
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 20,7 млн. лв. субсидия на вероизповеданията

Кабинетът отпусна през днешния ден 20,7 млн. лева дотация за 2019 година за главните вероизповедания в страната, оповестиха от държавната пресслужбата.

От тях 15 млн. лева са за източноправославното изповедание, а 5,7 млн. лева са за мюсюлманското изповедание, прецизираха оттова.

В края на предходната година бяха признати промени в Закона за вероизповеданията, с които се планува държавна дотация за вероизповеданията у нас, които обгръщат над 1% от популацията.
Субсидия от страната – единствено за вероизповедания, към които са най-малко 1% от популацията Депутатите утвърдиха нов модел на финансиране, на критерия дават отговор единствено източното православие и мюсюлманството
Само източното православие и мюсюлманското изповедание дават отговор на този аршин. Те ще получават дотация на правилото на партиите, само че не повече от 15 млн. лева годишно.

За тази година дотацията се дефинира и гласоподава от Министерския съвет, тъй като измененията в Закона за вероизповеданията бяха гласувани след приемането на държавния бюджет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР