Кабинетът одобри промени в Закона за съдебната власт, предложени от

...
Кабинетът одобри промени в Закона за съдебната власт, предложени от
Коментари Харесай

Кабинетът даде зелена светлина за закриване на спецправосъдието |

Кабинетът утвърди промени в Закона за правосъдната власт, препоръчани от правосъдния министър Надежда Йорданова, с които се закриват профилираният съд и прокуратура.  

Със законопроекта се предлага и анулация на кариерните и финансови бонуси за членовете на Висшия правосъден съвет, основния контрольор и инспекторите от Инспектората към Висш съдебен съвет (ИВСС), както и бонусите за административните ръководители на съдилищата и прокуратурите и техните заместници.

" Структурните и организационни промени във връзка с звената на профилираното наказателно правораздаване имат за цел да подсигуряват конституционния принцип за самостоятелност на правосъдната власт и отбраната на конституционните права на жителите.

За десетгодишния период на своето деяние профилираните наказателни съдилища и съответните им прокуратури не реализираха заложените със основаването им през 2011 година цели ", написа в претекстовете към законопроекта.

Прекратяване активността на профилираното правораздаване бе една от точките в съдружното съглашение сред " Продължаваме промяната ", Демократична България, " ИТН " и Българска социалистическа партия. 

Снощи Надежда, че е внесла предлагането си в Министерския съвет. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР