Кабинетът обяви нови спешни мерки за справяне с водната криза

...
Кабинетът обяви нови спешни мерки за справяне с водната криза
Коментари Харесай

Нови спешни мерки за справяне с водната криза в Перник

Кабинетът разгласи нови незабавни ограничения за справяне с водната рецесия в Перник. А опозицията към този момент желае политическа отговорност.

Новите измервания на язовир " Студена " сервираха неприятна изненада - скоро от там може да стартира да тече мръсна и мътна вода.
Емил Караниколов: Работим за преодоляване на главните проблеми на ВиК Започва ремонтът на пречиствателната станция в Перник
До на следващия ден общината ще получи нови 30 милиона лв. за справяне със обстановката. Така общата помощ от страната стига близо 35 милиона.

Межувременно Българска социалистическа партия разгласи, че поради неуспех в бранш " околна среда и води” ще внесе избор на съмнение към кабинета.

Не 4 милиона кубика, а 2 милиона и 600 хиляди кубика. Толкова вода е останала в язовир Студена откакто едвам през вчерашния ден са сложени сензори за премерване. Заради това стартира незабавен ремонт на пречиствателната станция която работи от 1975 година.
Борисов за водната рецесия: Виновни са кметовете и сушата Премиерът видя офанзива против държавното управление във въпросите за водоснабдяването на български градове
За да е по-добро качеството на водата и с цел да се понижат загубите й, се постанова ремонт на утаителите в пречиствателната станция.

Изгражда се и нов тръбопровод, дълъг 1 км. А министър председателят пристигна да инспектира незабавните ограничения и отговорността за рецесията. До момента на града са отпуснати 3 милиона и 200 хиляди лв.. За какво обаче - не стана ясно.

В идващите дни предстоят акции в близките пещери за обезпечаване по-голям приток в язовир Студена.
Българска социалистическа партия внася избор на съмнение против държавното управление поради рецесията в Перник Вотът ще бъде импортиран в Народното събрание в първите работни дни
Водната рецесия стана една от аргументите опозицията да изиска избор на съмнение на кабинета. Другата - казусът с мръсния въздух.

„ Единственият регионален град, който не съумя тогава да отбрани плана си, при кмет на Българска социалистическа партия беше Перник, по този начин, че когато госпожа Корнелия Нинова приказва за Перник, дано да е наясно, че точно нейният кмет не съумя да вкара града си в първия цикъл на планове за ВиК”, отговори Нено Димов.
Нено Димов: Корнелия Нинова популяризира подправени вести Министърът изясни, че главният проблем в Перник са големите течове
След среща в Министерския съвет, стана ясно, че финансовата помощ от страна на държавното управление към Перник става над 35 милиона лв.. Те ще бъдат употребявани за построяването на магистрален тръбопровод, за работата по новата и остарялата пречиствателна станция, за замяна на водопроводите и канализационните системи.
Перник получава още на следващия ден 30 млн. за справяне с водната рецесия Полиция влиза във ВиК сдруженията в страната, ще има "реализация " в Плевен
Беше направена и прогноза, че водната рецесия ще бъде прекъсната през януари, само че по кое време тъкмо - не стана ясно. Стана ясно обаче, че от през днешния ден Министерство на вътрешните работи влиза във всички ВиК сдружения в страната на инспекции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР