Кабинетът обмисля да въведе две тарифи за тока и за

...
Кабинетът обмисля да въведе две тарифи за тока и за
Коментари Харесай

Слагат лимит на евтиния ток и вода за битови нужди

Кабинетът обмисля да вкара две цени за тока и за водата за бита, като със събраните спомагателни средства да се компенсират високите цени за бизнеса след 1 юли. Предвижда се да се пресметна рационална граница на ползване, задоволителна за едно домакинство месечно, написа " Труд ".

Тази консумация за бита ще се заплаща по актуалните по-ниски цени, до момента в който всяко ползване над нея – на пазарната цена, каквато е тя за бизнеса, изясни ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. Целта е да не се субсидират хората с басейни, изясни той.

Президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов посочи, че сходен метод се предлага и за цената на водата.

От бизнеса подчертаха, че са получили мъжка дума от премиера Кирил Петков, че от 1 юли в средносрочен проект крайните цени на електрическата енергия няма да бъдат по-неблагоприятни от тези, които са за май и юни.

За задачата са планувани промени в Закона за енергетиката, които ще бъдат импортирани още през тази седмица. Именно посредством в допълнение облагане на непредвидените облаги на всички производители на ток ще се компенсира още високата цена на тока за бизнеса.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР