Кабинетът не успя да изготви българско предложение, а сега внася

...
Кабинетът не успя да изготви българско предложение, а сега внася
Коментари Харесай

Радев за РСМ: Не може министър-председателят да внася чуждо предложение без свое мнение

Кабинетът не съумя да изготви българско предложение, а в този момент внася френско и освен това хвърля цялата отговорност върху Народното събрание, без да съобщи лична позиция. Не може министър-председателят да внася непознато предложение без свое мнение. Той не е пощальон, а министър председател. Това съобщи президентът Румен Радев във връзка на импортираното от Кирил Петков в Комисията по външна политика френско предложение за започване на договаряния на РСМ за Европейски Съюз.

Радев съобщи, че неговата позиция е ясна и, че тя е от КСНС, неговите послание към Народно събрание и българските жители.

„ Предложението на френското председателство е стъпка в вярната посока, само че остават редица въпроси, които би трябвало да бъдат изяснени преди да се вдигне ветото “, акцентира Румен Радев.

„ Искането за включването на българите в Конституцията на РСМ би трябвало наложително да стане преди началото на договарянията. Но не по-малко значимо са ясни механизми и измерими критерии за премахване на десетилетната политика на дебългаризация, кражба и имитация на българската история, както и за възобновяване на разрушените монументи и знаци на българщината в тези земи, и за запазване на българското културно завещание, премахване на езика на омразата, реабилитация на жертвите единствено тъй като са се наричали българи “, сподели още Радев.

Той чака българското държавно управление изрично да обясни тези въпроси, да изисква ясни механизми и гаранции.
Радев към Петков: Проблемите се вземат решение с решения, а не на улицата
Още от антични времена търговията не е единствено парични средства. Трябва да си политик със стаж, с цел да се научиш да не виждаш това, което всички знаят. Точно тази социопатия е причина за разрива сред българския народ и политическата класа “. Това сподели президентът Румен Радев.

На въпрос какво ще отговори на апела на Кирил Петков той да застане на вярната страна, Радев отговори: „ Първо, вотът на съмнение е рутинна демократична процедура, изборите също. Борбата с корупцията и правосъдната промяна. Тук би трябвало да сме извънредно ясни хората, с които водихме дружно битката с корупцията и продължаваме да я водим доста от тях са отвън Народното събрание. Постът на премиера концентрира в себе си огромна власт и в случай че има проблем в доверието, той се взема решение не на улицата, а с управнически решения и дейности “. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР