Кабинетът не е различен - само преди 24 часа от

...
Кабинетът не е различен - само преди 24 часа от
Коментари Харесай

БСП: ГЕРБ успяха да отмъкнат част от плячката – милиардите в енергетиката и отбраната

„ Кабинетът не е друг - единствено преди 24 часа от сглобката анонсираха тъкмо същия кабинет. И тогава от ПП-ДБ споделиха, че това е недопустимо за тях. Така, че имаме два разновидността: Ако на следващия ден те гласоподават този „ неприемлим за тях кабинет ” – това ще значи следващо изменничество по отношение на техните гласоподаватели. Но, по-важно е друго – и в двата разновидността това е неприятен вид за българските жители ”.
Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и депутат Христо Проданов пред медиите с първия коментар на „ Позитано ” 20 през днешния ден.
„ Ябълката на раздора бяха защитата и енергетиката. Защо? Защото в енергетиката има към 30 милиарда за построяването на 7 и 8 блок на АЕЦ „ Козлодуй ”, което съгласно нас няма да се случи, има пари по Плана за възобновяване и резистентност за Мариците, а в защитата са проектите за превъоръожаване на армията. Т.е. – министерствата със сериозен запас. Това, което ни демонстрират е, че ГЕРБ съумяха да завлечен част от плячката ”,  съобщи позицията на социалистите зам.-председателят на партията.
Христо Проданов добави, че не би могъл да се ангажира с това по какъв начин ще бъде гласуван кабинета, защото самите ПП-ДБ са доста разграничени. „ Може част от тях да излязат при гласуването, може други да не влязат в зала, тъй че да се гласоподава това държавно управление. После, евентуално да си извърнат функциите – едните да се вършат на съпротива, по този начин, както в действителност беше и до момента сред ПП-ДБ и ГЕРБ в сглобката. „ Всички са в кюпа, разпределиха порциите за следващ път ”, акцентира Проданов.
Социалистът бе безапелационен, че каквото и да се случи при гласуването – това не е добре за българските жители: „ В целия развой някъде да чухте да се приказва за някакви политики – за минимална работна заплата, за приходи,за работещи небогати, за опазване на здравето, нещата, които интересуват хората. Тогава, когато една политика е съсредоточена единствено върху плячкосването на страната, а точно на систематизиране на ресурсните министерства, на регулаторите – това не е политика. И е неуместно ”, реагира Христо Проданов и заключи:
„ Но сделките ще лъснат. Истината постоянно става ясно.  Едно е несъмнено – в случай че това държавно управление се гласоподава, ще продължи цирка, само че цирк на гърба на българския народ ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР