Кабинетът на президента на Република Македония Георге Иванов смята, че

...
Кабинетът на президента на Република Македония Георге Иванов смята, че
Коментари Харесай

Георге Иванов: Несериозно е името да се решава по телефона

Кабинетът на президента на Република Македония Георге Иванов счита, че изявлението на премиера Зоран Заев, че вероятно отменяне на съглашението с Гърция ще заплаши вероятностите на страната за участие в Европейски Съюз и НАТО и ще усили вътрешните рискове, съставлява обезверен опит за операция на обществеността.
" Стратегическите задължения на Република Македония за участие в Европейския съюз и НАТО са ясно избрани и непроменени. Запазването на конституционното име и намирането на решение, което няма да докара до промени в конституцията, никога не е ориентирано против интеграцията на Република Македония в Европейския съюз и НАТО. Сключването на интернационален контракт, съдържащ се в един или повече свързани между тях документи, би трябвало да бъде в сходство с Конституцията на Република Македония, а не да планува нейното изменение ", написа в изказването на кабинета, представено от БГНЕС.
Във връзка с апела на премиера Заев за поддръжка на възможното съглашение от страна на всички политически участници, Иванов декларира, че е нужен необятен народен консенсус за намиране на решение, което няма да наруши достолепието на македонския народ.
" Президентът счита, че е несериозно и безконтролно въпросът за името, който е извънредно значим за всички жители на Република Македония, и наложените по отношение на това механически условия, да се вземат решение по телефона и посредством персонално съглашение сред министър председателите на двете страни ", допълват от кабинета на Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР