Кабинетът на премиера на Израел потвърди, че са предадени още

...
Кабинетът на премиера на Израел потвърди, че са предадени още
Коментари Харесай

Още 12 заложници се прибраха от ръцете на Хамас в Израел

Кабинетът на премиера на Израел удостовери, че са предадени още 12 заложници - 10 жители на Израел и двама жители на Тайланд.

Длъжностните лица осведомят фамилиите, че заложниците са върнати и се намират в Израел, показват от канцеларията на Нетаняху.

В изказването се показват имената на предадените дами на възраст сред 17 и 84 години .

Почти по едно и също време с това Катар удостовери, че от страна на Израел са освободени 15 дами и 15 малолетни палестинци.

Отново при размяната интензивно е взела участие организацията на Червения кръст, които са съпроводили заложниците в пътя им от ръцете на " Хамас ", през Египет до предаването им на израелските военни

Планираната през днешния ден замяна е част от за продължение на паузата в бойните дейности.
 Израелски посланик: Мирът с Хамас е неосъществим
Израелски посланик: Мирът с Хамас е неосъществим

Това съобщи Марк Регев, почитан държавен консултант

, в това число 4-годишно момиче с двойно израелско и американско поданство, с което общият брой на заложниците, освободени от петък, когато влезе в действие първата договореност за прекъсване на огъня, доближи 58 .

В подмяна Израел освободи 117 палестинци, най-вече дами и малолетни пандизчии.
 Израел приканва интернационалните организации да получат достъп до заложниците
Израел приканва интернационалните организации да получат достъп до заложниците

Той даде образец с стара заложничка в тежко положение, която не е получавала нужните й медицински грижи

Едновременно с информацията за осъществената замяна, израелска телевизия заяви, че се разисква ново съглашение сред Израел и Хамас , по което всички държани в Газа заложници, в това число военни, да бъдат освободени. 11-ти канал съобщи, че в договарянето вземат участие представители на катарското разузнаване.

В Катар сега се намират както шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс , по този начин и шефът на Мосад Давид Барнеа и шефът на разузнаването на Египет Абас Камел.

Според информацията Израел в подмяна на заложниците може да се ангажира да освободи от пандизите си бойци на Хамас и да съблюдава режима на преустановяване на огъня за нескончаем интервал от време. До този миг Израел освобождава извънредно малолетни палестинци и дами.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР