Кабинетът на ПП - ДБ е неприемли, заяви лидерът на

...
Кабинетът на ПП - ДБ е неприемли, заяви лидерът на
Коментари Харесай

Борисов: Кабинетът на ПП - ДБ е неприемлив. Осъждам атентата срещу Гешев

Кабинетът на Политическа партия - Демократична България е неприемли, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в първи коментар за показания малко по-рано проектокабинет с министър председател акад. Николай Денков.

 

Ако в шаблона се намерят места за водещи наши специалисти като министри, може да се случи, съобщи водачът на ГЕРБ.


Включването на Асен Василев - или капан, или голямо доверие, отсече той.

 

На този стадий ГЕРБ няма да оферират имена на министри, тъй като не желаят " да взривяват договарянията ". 

 

" Ние искахме да ни покажат водещите си фигури и те го направиха ", сподели по-късно Борисов.

 

Осъждам атентата против Гешев, сподели още Борисов. И бе безапелационен, че правосъдната промяна ще продължи.

" Лошото е свършено - основан е безпорядък ", бе неговата оценка.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Разград, с цел да взе участие в освещаването на храма " Цар Борис Покръстител ". В едноименния храм през днешния ден там бе отслужена света литургия. А храмът бе ремонтиран със средства, отпуснати от кабинета " Борисов 3 ". От 160 години в този район черква не е правена, разяснява Борисов.

Бойко Борисов приветства с " Христос воскресе! " русенския митрополит Наум.

" Последно вие видяхте църквата в развой на строителство. Сега храмът е приключен, стартирани са стенописите ", означи при влизането в храма митрополит Наум.

" Ако желаят медиите нещо да разясняваме, вънка, тука единствено владиката и попът имат думата ", съобщи Борисов, обръщайки се към представителите на пресата.

На излизане от храма Борисов поздрави кмета на Разград Денчо Бояджиев, след което отговори на въпроси на публицистите, очакващи го пред църквата.

" Три са главните тематики, които вълнуват обществото. И ще стартира с третата. През последните три години трябваше да се реконструира и джамията, и да се построи църквата. 160 години тука черква не е правена. А джамията щеше да падне. Това са неща, финансирани и стартирани от ГЕРБ. И се надявам в доста къси периоди, откакто имаме държавно управление, да ги довършим ", означи той.

" Атентат против който и да е човек, е злокобно. Знам какво е, преди време взривиха Цветелина (б.р. - Борисов има поради атентата против банкера Цветелина Бориславова, някогашна негова спътница в живота). Знам какво изпитват фамилиите. В случая не съм осведомен съответно, само че мога да кажа, че това е акт, който заплашва живота освен на основния прокурор и фамилията му, само че и всеки инцидентен жител. Затова го съдя с цялата суровост на действието ", съобщи Борисов, отговаряйки на въпрос по какъв начин ще разяснява покушението против основния прокурор Иван Гешев.

Борисов се базира на книгата на доцент доктор Алексей Петров, отдадена на битката с тероризма и съобщи: " Този атентат влачи неприятни последствия за България... Българите бяхме не запомнили както за незаконната миграция, по този начин и за сходен вид закононарушения. Това още повече ни окуражи да довършим дружно с сътрудниците, с които работим в Народното събрание, правосъдната и правната промяна ".

" Двете събития нямат нищо общо. Абсолютно му съчувствам за това, което му се е случило - пред брачната половинка, децата, едно от които е много малко. В същото време ще продължим със правосъдната промяна. Нея не съумяха да взривят ", съобщи Борисов.

След като могат да посегнат на основния прокурор, могат да посегнат и на всички. Не желая да се въвеждам в никакви механически елементи. Но бронираният автомобил го е избавил, както споделят последните изказвания.

 

" След 2 година безпорядък, става безпорядък на всички места. Ще минем през 90-те години - след незаконната миграция и сходни актове доста хора в Брюксел ще се замислят дали сме подготвени като страна. Надявам се да подейства отрезвяващо на всички празненство за държавно управление, което да работи за 6 мес., за година ", сподели водачът н ГЕРБ.


Относно проектокабинета на ПП-ДБ, той съобщи: " Има някои номинации, с които не мога да не се съглася. Но те са сбъркали времето. От акад. Денков разбрах, че се договаря с всички. Пожелавам му триумф. Считам, че с изключение на мене, те други другари нямат. И постоянен кабинет би се получил в един общ кабинет. Това бих споделил и по тази причина окуражих нашите представители, които работят в комисиите. Нека да си довършат работата, с цел да знаем в бъдеще кой на кого оказва помощ ", съобщи той.

Борисов благодари на президента, че дава " още време " за връчването на мандата. " Вече имаме една чернова. Предполагам, че и другите партии ще се произнесат. За нас е нприемлива, когато е партиен кабинет. Това е строго партиен кабинет, откакто в него вземат участие господин Асен Василев и Денков. Но, в случай че в шаблона се откри място за наши специалисти, може да се случи ", повтори Борисов.

 

На този стадий ГЕРБ няма да оферират имена на министри, тъй като не желаят " да взривяваме договарянията ". " Имаме значими сегменти да разискваме по програмата, да ги приключим. Ако има държавно управление, е хубаво да се знае. Ако другите ги поддържат, ще има държавно управление тяхно и въпросът ви е непотребен. Ще използваме тия няколко ни, нека ги даде президентът да чуем посланията на другите партии ", изясни водачът им.

" Затова още няколко дни самообладание, както споделя владиката - " най-висша добродетел ".

" В този вид няма по какъв начин да има кабинет. Първо са втори, а и също така - малко се издадоха през днешния ден. Много ми е забавен диалогът с Движение за права и свободи за поддръжка, със Слави Трифонов по какъв начин ще седнат да договарят Кирил Петков и Асен Василев ", продължи Борисов. И предизвести, че след възможни нови избори резултатите ще бъдат същите и " ще водим същите диалози, единствено че ще сме още по-обеднели и няма да имаме нкакъв късмет за Шенген и еврозоната. тъй че - малко егото обратно. ".

" Аз приветствам Кирил Петков за разновидността, който показа (б.р. - по тази причина, че се е оттеглил). Но единствено да пуснат Асен Василев, това или е цел да го отстрелят, или да го взривят, или да не стане нищо. Единственият другар на Политическа партия се споделя Бойко Борисов. И не е правилно да сложат Никола (ей това момче) за министър председател, а аз да съм вице. Същото е и с Денков. Ако скритият министър председател е Асен Василев, за какво поставят Денков, не е почтено?! ", разяснява той.

Запитан какво би било предлагането на ГЕРБ за министър председател, той съобщи: " Ще пристигна време и за това. Ние имаме да разискваме с ПП-ДБ по няколко още значими сегмента от програмата. Ако ще има тяхно държавно управление, въпросът ви е непотребен ".

" Нека забележим какво ще реализиран със Карадайъ, Слави Трифонов, Нинова и Костадинов. Всяка партия би трябвало да покаже каква отговорност ще поеме ", съобщи Бойко Борисов.

Той показа, че с владиката Наум ще посетят Русе, с цел да види отремонтирания храм " Св. Петка ".

 

Борисов посочи, че кабинетът му е бил оставил пари и за черква, и за джамия в Разград. " Мечтата ми бе през днешния ден да ги открием и двете. От 160 година черква в този регион не е правена. Надявам се в къси периоди като имаме държавно управление да довършим тези 2 обекта, Разград ги чака ", добави Борисов, ядосвайки се, че 2 година нищо не е направено.

 

Час по-късно Борисов отнво застана пред медиите, излизайки от освежен храм в Русе.

 

" Няма какво да разясня, има си органи за това ", съобщи Бойко Борисов по отношение на опита за нападение на основният прокурор Иван Гешев.

" Лошото е свършено - основан е безпорядък ", разясни той.

На въпрос ще има ли държавно управление - той отговори: " Надявам се, да! ".

На въпрос за думите му от тази заран, че Асен Василев има един единствен другар и това е Бойко Борисов, той отговори, че към днешна дата е това, само че разясни, че другарството в разнообразни неща се показва.

" Ние искахме да ни покажат водещите си фигури и те го направиха ", сподели Борисов.

" Да застанем на сянка и ще си приказвам с вас доста дълго ", обърна се Борисов към журналистка от Русе и ѝ сподели, че отново ще пристигна в града.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР