Кабинетът на министрите на Украйна реши какво да прави с

...
Кабинетът на министрите на Украйна реши какво да прави с
Коментари Харесай

В Украйна решиха какво да правят с телата на загиналите руски войници

Кабинетът на министрите на Украйна реши какво да прави с телата на починалите съветски бойци. Решението е утвърдено от държавното управление на 5 март, а точно, че събирането на телата би трябвало да се обезпечава от военните администрации взаимно с локалните управляващи. Трябва да се образуват специфични групи, състоящи се от представители на силите за териториална защита, въоръжените сили, Националната армия, Националната полиция, проверяващите органи, Държавната работа за незабавни случаи, публични организации, доброволци и други.

Специалните групи би трябвало да бъдат снабдени с патологоанатомични чанти за събиране и превозване на тела, хигиенични артикули и униформи и фотофиксиращи средства, профилирани транспортни средства за превозване на тела. При липса на профилиран превоз, наличният " червен кръст на бял декор " с условни външни маркировки, може да се употребява за гарантиране на сигурността на личния състав от специфични групи.

При събиране на тела, в случай че е допустимо, публицисти би трябвало да бъдат включени в процеса по извозването, с цел да осведомят в допълнение за следствията от съветската инвазия.

Към Националната полиция ще бъде основан специфичен прът център за приемане на информация за местонахождението на телата. Телата би трябвало да бъдат превозени в моргата. При неспособност - до друго съответно място. След натрупването на тела в моргите, те ще бъдат доставени в обединен център, от който ще бъдат превозени до Руската федерация.

Прехвърлянето на тела на територията на Руската федерация от краткотрайно окупираната територия на Украйна се прави с присъединяване и съдействието на представители на интернационалните организации единствено след идентифициране на починалите, което лишава не повече от 15 дни.

Неидентифицирани тела ще останат в хладилни хранилища в пунктовете за събиране, до момента в който самоличността на жертвите бъде разпозната.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР