Кабинетът на индийския премиер Нарендра Моди подписа план за продажбата

...
Кабинетът на индийския премиер Нарендра Моди подписа план за продажбата
Коментари Харесай

Продава се: Авиокомпания с $8 милиарда дълг

Кабинетът на индийския министър председател Нарендра Моди подписа проект за продажбата на целия или на част от държавния транспортьор Air India. Компанията обаче върви в комплект с необикновен багаж.

Наследството на самолетната компания включва комерсиално пространство покрай Лондон Хийтроу, пространство в Токио, Хонконг и Найроби, закупени по време на славните години на компанията, написа Bloomberg.

Превозвачът разполага с пет дъщерни сдружения и взаимно дружество, както и обединена работна мощ от 27 000 чиновници. Авиокомпанията обаче върви и с насъбран дълг за 8 милиарда $.

Правителството на Моди към момента не е решило по какъв начин ще се реализира продажбата, какъв брой от самолетната компания се продава и по-важното - какво да прави с големия дълг на превозвача.

Засенчен от нискотарифни компании като IndiGo и SpiceJet Ltd., локалният пазарен дял на Air India се е свил до към 13% от 35% единствено преди десетилетие.

" Да се откри някой, който да купи напълно Air India - с всичките активи, дъщерни сдружения и останалото, и който да поеме насъбрания дълг, ще бъде доста мъчно ", разяснява някогашният шеф на Генерална дирекция за гражданска авиация Кану Гхайн.

Говорител на Air India отказал да разяснява тематиката. От Министерството на гражданската авиация не дали отговор на искане за изявление. През май - месец преди оповестяването на решението за продажба, финансовият министър в страната Арун Джаитли съобщи, че парите, изразходвани за Air India, биха могли да бъдат употребявани за обучение на популацията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР