Кабинетът на акад. Николай Денков пое властта. Това се случи,

...
Кабинетът на акад. Николай Денков пое властта. Това се случи,
Коментари Харесай

Гълъб Донев предаде властта на Николай Денков

Кабинетът на акад. Николай Денков пое властта . Това се случи, откакто държавното управление бе подкрепено в Народното събрание /НС/ по-рано денем. Церемонията по последователност се състои в Гранитна зала на Министерския съвет. Николай Денков приема поста министър-председател от управлявалия досега длъжностен министър председател Гълъб Донев .

„ С огромно задоволство и горделивост предаваме ръководството на държавното управление, определено от Народното събрание. Правителството, което дава вяра, че ще бъдат решавани целите и главните проблеми, които стоят пред българските жители и българския бизнес. Тази вяра може да продължи, в случай че продължите да решавате всички наболели перспективни и стратегически приоритет пред страната “ , съобщи Гълъб Донев.

„ Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново постоянно държавно управление, което да поеме своите отговорности по Конституция. Аз съм сюрпризиран за какво през последните дни това се оказа проблем както за някои партии, по този начин и за някои институции – както беше при Президентството. Моят апел е с избора на новия кабинет да забравим за всички страсти, които бяха допълнително, да забравим за негативизма и да създадем всичко допустимо, с цел да предадем властта от старите към новите министри с концепцията да работим оптимално бързо в полза на българските жители и българския бизнес „, съобщи Денков.

Новият министър-председател сподели още, че не схваща за какво през днешния ден са били освободени съвсем всички заместник-министри от постовете си. Според него това е спънка за реализирането на приемствеността. Денков счита, че обществото има задоволително проблеми , с които новата постоянна власт би трябвало да се оправя. Той уточни:

„ Аз съм прочут с това, че направих всичко допустимо да има последователност, когато предавах министерството. Това е моето схващане за правене на политика. По тази причина не разбрах какъв е смисълът на този акт да бъдат освободени всички заместник-министри, с едно или две изключения, през днешния ден, което основава проблем за работата на новия кабинет и не оказва помощ да има последователност както по цели, по този начин и във връзка с многочислените ежедневни действия, които всеки един министър ще би трябвало да се оправи в идващия интервал. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР