Кабинетът може да бъде подкрепян от ДПС, ако изпълнява обещанията

...
Кабинетът може да бъде подкрепян от ДПС, ако изпълнява обещанията
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Властта готви професор от Сингапур за шеф на БНБ

Кабинетът може да бъде подкрепян от Движение за права и свободи, в случай че извършва обещанията си, а към този момент това не се случва. В събота разбрах от източник от ръководещата коалиция, че готвят Илиян Михов, професор от Сингапур, за началник на Българска народна банка. Toва съобщи зам-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев пред Би Ти Ви.

Притеснявам се - добави Цонев с уточнението " в случай че това е предлагането " - че същия човек през 2009 година Борисов искаше да го предлага за вицепремиер и той тогава изрече свои визии за валутния ръб, че би трябвало да се промени. Такава тематика не е дискутирана измежду ръководещите, сподели малко по-късно в същото студио шефът на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански. Познавам задочно Илиян Михов, сподели Каримански, считам, че е добра кандидатура също. На профила дават отговор доста хора. Необходимо е съдружните сътрудници да обсъдят тематиката, добави Каримански.

По други тематики Йордан Цонев сподели: На въпроса, който зададох на премиера за листата от Google му споделих, че желаеме да се държи като министър ръководител, с който да се гордеем и да не вършат стъпки, с които да ги уличаваме, че кръгът " Капитал " по някакъв метод им диктува. Казах му - когато ви насочва тези реплики, вие казвате: Не ни закачайте за този кръг. А той чул, че споделил: не закачайте този кръг и реагира бурно - това е неистина.

Той сподели: инспекциите, които би трябвало да вършат, ще ги създадат. Г-н Пеевски попита за какво са отхвърлили нашето предложение в закона за инспекции на всички паспорти. Доколкото си припомням министър председателят му сподели: ще ги проверим, ще проверим и КТБ, всичко ще ви проверим. Г-н Пеевски му сподели: ок, проверете, само че приемете текста на Движение за права и свободи да се ревизират всички издадени паспорти. Тогава той даде обещание, че тази инспекция ще бъде осъществена. И сподели че ще бъдат осъществени всички останали инспекции, описа Йордан Цонев.

Последните няколко инспекции на господин Пеевски бяха осъществени от тази власт, оказа се чуе няма нищо, в това число от Национална агенция за приходите, от ДАНС му вършиха инспекция, акцентира Цонев.
Йордан Цонев: Движение за права и свободи не е пленник на Делян Пеевски
" В двете колегии - съдийската и прокурорска няма колизия с това, което предлагаме и това не е катарзис. Преди седем години се предлагаш...
Прочети повече
Основният ни спор е за златните паспорти. Внесохме нашия законопроект със седмица преди държавния. Поискахме да се запише всички издавани паспорти да се ревизират до един. Министърът на правораздаването сподели, че всички документи са издавани от една адвокатска адвокатска фирма и подмятна, че била близка до Движение за права и свободи.

Сезирахме прокуратурата да пита коя е адвокатската фирма. Излезе основния притежател на адвокатската фирма и сподели, че няма нищо общо с Движение за права и свободи и господин Пеевски, в противен случай, в неприятни връзки е с него. Така не би трябвало да се приказва, както прави министърът, акцентира Цонев.

По-скоро ще се разкрие скица за продажба на паспорти на съмнителни лица - руснаци, китайци, които имат връзки със службите. Когато е одобряван 2012 година този текст, Движение за права и свободи е поискало да не бъде одобряван. Тогавашното ръководещо болшинство от ГЕРБ и Синята коалиция са го дали своят вот.

Йордан Цонев сподели, че по-късно Движение за права и свободи е взело участие в смяната на " този циничен път, по който са издадени ". В хода на работата на краткотрайната анкетна комисия ние работихме по тази тематика. Тогавашния основен прокурор ни срещна с този циничен механизъм вследствие наприетия през 2012 година текст. Имаше два разновидността - или да ги махнем, или да утежним изискванията. Цялата комисия взехме решение да утежним изискванията. След 2021 г този закон е признат, нито един паспорт не е публикуван. 

На въпрос за Иво Прокопиев, който прикани Цонев и още трима негови сътрудници от Движение за права и свободи да се откажат от имунитета си, Цонев отговори: " Срамно е човек като Прокопиев да не знае, че може да заведе гражданско дело без да смъкваме имунитет. Срамно е, че човек, който твърди в стенограмите Арго, че управлява мейнстрийма в медиите, да споделя, че ние през медиите клеветим ". От 1997 година през всички медии, които Прокопиев е направлявал, съм прочел клюки, които след това се потвърди, че няма нищо общо.
Движение за права и свободи дава на прокурор министри, кара се на премиера (ОБЗОР)
Схватките сред Движение за права и свободи и държавното управление продължиха с нова мощ в петък. От придвижването оповестиха, че дават финансовият министър Асен Василев...
Прочети повече
Не съм завеждал каузи - политикът не би трябвало да съди публицист в никакъв случай. Нека той да ме съди - няма проблем, сподели Цонев. Ако описът, който министър председателят занесе в прокуратурата, е юридически по медийни следствия - Делян Пеевски е обект на голям брой медийни следствия и инспекции. Попитах премиера господин Прокопиев в спискъка ли е. Той сподели - не, само че в случай че дадете данни. Казах - в случай че описът е юридически по Google, ще видите че там наред с името на Пеевски като журналистически следствия излиза и името на Прокопиев, за какво не сложихте в досието и това име?

На нашия сътрудник са правени доста инспекции, въпросът е да се вършат по закон, акцентира Цонев. Право такава инспекция има да назначи единствено способния териториален данъчен шеф, не министърът на финансите, изясни Цонев. Той сподели, че съгласно техния план за конституция на основния прокурор се лишава правото на контрол по законността - правото, поради което се счита, че над него е единствено Господ. С нашето предложение се изземват функционалностите, които вършат основния прокурор всесилен. Ще могат него да го проверяват, сподели Цонев. Дадохме този законопроект на всички парламентарни групи. Представихме го в Брюксел, тъй като главните рецензии към правосъдната система идват от Брюксел.

Предлагаме, тъй като ръководещите нямат конституционно болшинство, всички промени на правосъдната система, които ще я създадат да не наподобява по този начин в очите на сътрудниците ни и на жителите да дадем гласовете си за тези промени Всичко, които ние сме предложили и това което те са предложили, ще го обсъдим и в случай че считаме, че е задоволително за промяната, ще участваме в гласуването, посочи Цонев.

Искаме това болшинство да остане на власт, тъй като страната има потребност от ред, само че да ръководи както е дало обещание, а това не се случва, случват се гаф след гаф. Кабинетът може да бъде подкрепян, в случай че прави нещата, които би трябвало да прави - и в борбата с корупцията, в случай че не си надвишава пълномощията, и за правосъдната система, в случай че не е " Стани да седна ". И нека схванат че пътят, по който са тръгнали, не е този. В момента няма разговор в Народното събрание, сподели Цонев.

Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР