Кабинетът, който Слави Трифонов представи, ще бъде предложен в НС.

...
Кабинетът, който Слави Трифонов представи, ще бъде предложен в НС.
Коментари Харесай

Политолог: В парламента сега ще е политическият екшън

Кабинетът, който Слави Трифонов показа, ще бъде препоръчан в Народно събрание. Според мен ще бъде гласуван. Това евентуално ще е идващото постоянно държавно управление. Това мнение изрази пред Българска национална телевизия политологът Димитър Ганев.

„ Ако съберете демографския профил на ГЕРБ и този на Има Такъв Народ, ще получите гласоподавателя на ГЕРБ през 2009 година Това не са същите хора. Този демографски профил гласоподаваха през 2009 година за Борисов и за ГЕРБ. И когато се чудим за какво това е същия вид, за какво се приказва по същия метод... Тези хора усещат представителството си през подобен вид лидери”, добави той.

Що се отнася до това дали държавното управление на Има Такъв Народ ще бъде подкрепено в Народното събрание, Ганев попита: „ Има ли партия сега в страната, която желае нови избори? Ако другите партии нямат интерес от предварителни избори, за какво да не поддържат кабинета и да се явят на предварителни избори, когато могат да смъкват този кабинет след 3-4 месеца?”.

„ Нинова желае ли да иде на нови избори, откакто 3 месеца има по-нисък резултат? Манолова дали ще влезе в Народното събрание при нови избори? А ГЕРБ имат ли интерес от предварителни избори дружно с президентските?”, добави той.

„ В Народното събрание в този момент ще е политическият екшън”, предвижда още политологът.

Според сътрудника му Димитър Аврамов минаваме от режим на неофициална в публична политическа чалга.

„ Това наподобява на кабинет Национална движение „Симеон Втори", по-скоро наподобява на статукво. Слави оферират държавно управление на малцинството и споделя, че няма нещо като малцинство и болшинство. Политиката е съществено нещо, не може всеки да си приказва всевъзможни неща”, отсече той и добави, че обединения за реализиране на цели са най-хубавото нещо в демокрацията.

„ Със сигурност има правила на играта и политически етикет. Изборите са за Народно събрание, а не за кефа на Слави Трифонов да разгласи, или да не разгласи държавно управление, т.е. изчакваш резултатите”, сподели още Аврамов.

Според него, кабинетът на Трифонов има късмет да мине, „ колкото и този, който аз ще ви разпиша след 15 минути”.

„ Нито една от политическите сили няма рационални пояснения, в случай че одобри този кабинет. Защо ви е кабинет на човек, който продължава да приказва в „ аз” форма? Протестите бяха израз на „ ние”, а получаваме „ аз” герой”, сподели още той.

„ Нещата, които вършим и логиката на развиване на обществото диктува различен тип на политическо поведение”, съобщи Аврамов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР