Кабинетът, който щях да оглавя, щеше да бъде най-реформаторският и

...
Кабинетът, който щях да оглавя, щеше да бъде най-реформаторският и
Коментари Харесай

Николай Василев: Ако бях станал премиер, щях да намаля данъц...

Кабинетът, който щях да оглавя, щеше да бъде най-реформаторският и реформаторски кабинет, който щеше да работи с най-хубавата скорост. Това съобщи Николай Василев, който първи взе думата на дадената от " ИТН " конференция във връзка отдръпването на номинацията му.

Сред петте целта, които били заложени в програмата му като министър председател влиза понижаване на налозите, повдигане на пенсиите, увеличение на заплатите на лекари, учители и академични преподаватели, ноу хау за публичните поръчки и предложение на бюджет без недостиг.

Василев изясни, че с изключение на него проектокабинетът няма нищо общо с Национална движение „Симеон Втори". Гордея се, че съм част от поколението държавници, което вкара България в НАТО и Европейски Съюз, добави още Василев във връзка съпричастността си към партията на Симеон Сакскобургготски.

Василев съобщи, че се е обидил най-вече от изказванията, че е привързан с Движение за права и свободи. " Аз съм единственият човек в България, който е уволнил Делян Пеевски. Загубих главата си като министър на стопанската система, тъй като не позволих приватизацията на Булгартабак. Видяхте кой след това го взе ", разгласи Василев.

И изясни, че им единствено две зависимости -двете ми дъщери, а фантазията му е да види България съвременна и просперираща страна.

" И имам вяра, че ще забележим тази фантазия сбъдната. Разочарован съм, че получих най-вече офанзиви от десния бранш, а постоянно съм се определял като десен новаторски икономист. Като министър председател щях да държа на западната ориентировка, господство на закона, а не закон за индивида на върха. Най-големият проблем на българската стопанска система е правосъдната система. Приоритети за мен щяха да бъдат независимост на медиите и на бизнеса. Човек не би трябвало да се опасява, че някой ще му отнеме бизнеса или админстрацията ще те рекетира ", продължи Василев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР