Кабинетът и формулата на този кабинет трябва да бъдат предложени

...
Кабинетът и формулата на този кабинет трябва да бъдат предложени
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Фокусирани сме върху правителство с първия мандат на “Продължаваме Промяната”

Кабинетът и формулата на този кабинет би трябвало да бъдат препоръчани от мандатоносителя “Продължаваме Промяната ”.

Трябва да се създадат съвещания сред политическите сили, които да поддържат подобен кабинет, да се предложи формула, с цел да се гласоподава в Народното събрание.  

Това съобщи националният представител от “Демократична България ” Антоанета Цонева в ефира на Българска национална телевизия като добави, че фокусът сега е да има държавно управление в първия мандат.

Цонева разяснява и бюджета като акцентира, че пенсиите бележат най-голям растеж през последните 12 години със заложената актуализация. Тя добави, че диалозите са интензивни и е реализиран консенсус по финансовата рамка сред съдружните сътрудници.

“Имаме действителна визия каква потребност имат бизнесът и семействата при тази обстановка и този инфлационен напън, при този взрив на увеличението на цените. Така че последният участник в процеса, който би желал да бави нещата е държавното управление, тъй като това никога не би могло да бъде в полза на жителите ”, сподели още тя.

Антоанета Цонева разяснява и френското предложение за събаряне на ветото против Македония като напомни, че македонската съпротива дефинира решението като “българизация ”. Цонева, която е ръководител на комисията на българите зад граница акцентира, че е нужна изискваната смяна в Конституцията на Република Северна Македония преди да започват договарянията за присъединението й в Европейския съюз.

“Преди Република Северна Македония да промени своята Конституция няма да стартира диалог. Това, което направи Народното събрание през решението, което предложи Христо Иванов беше да се даде още по-добра гаранция за това. Няма да бъдат вписани единствено в преамбюла, а на всички места в Конституцията на Република Северна Македония, с което се дава опция на равна основа да бъде сложена българската общественост ”, сподели още тя като напомни, че решението е признато със 170 гласа “за ”.

“Ние имаме като пакет от документи и гаранции, и разполагане на тези гаранции в границите на предлагането на френското председателство най-хубавото, с което в миналото сме разполагали. Този проект, който би трябвало да съпътства отварянето, преглеждането и диалога във всички глави, което е и проекта за отбрана на правата на общностите в Македония и в частност българите, е най-високата гаранция, че ползите на българските жители в Северна Македония ще бъдат предпазени. За мен това, като ръководител на тази комисия, е извънредно значимо. Това е пробив и подсигурява в доста висока степен правата и ползите на българите там ”, добави националният представител.

“Демократична България ” е правоприемник на тази политическа традиция, която постоянно е преследвала задачата, Северна Македония като една млада и самостоятелна страна, да се развива по либерален метод, като част от Европейски Съюз, а не на фундамента на антибългарска теория, съобщи Антоанета Цонева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР